Ne smemo zaboraviti antifašističku borbu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 07. 2018. | Komentara: 0

Ne smemo zaboraviti antifašističku borbu

Novi Sad, 07. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Dan ustanka naroda Srbije obeležava na primeren način.

LSV

Nedopustivo je zanemarivanje 7. jula, dana kada je u porobljenoj Evropi zapaljena prva ustanička iskra u borbi protiv fašizma i nacizma.

Nažalost, revizionizam i zatiranje istine o antifašističkoj borbi učinili su svoje. Danas u Srbiji, ali i većem delu istočne Evrope, traje besomučna kampanja izjednačavanja dželata i žrtve. Borci protiv fašizma meta su najprimitivnijih napada, a fašisti, nacisti i njihove sluge, proglašavaju se nevinim žrtvama.

Zločinci se rehabilituju, a žrtve padaju u zaborav!

Ovakva politika za posledicu ima osnaživanje desnog estremizma, koji svoje pristalice, najčešće, nalazi među mladim ljudima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo prosvete Srbije u nastavni program uvrsti obavezne časove na kojima će učenici biti upoznati sa veličanstvenom antifašističkom borbom, ali i zlom koje su predstavljali fašizam i nacizam.

Sramotan odnos prema antifašističkoj borbi mora prestati!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 11. 10. 2018. | Komentara: 0

Izostanak sankcije podržava govor mržnje!

Od izbora na mesto dekana Pravnog fakulteta, uprkos presudi Višeg suda zbog diskriminatorskih stavova prema ženama i pripadnicima LGBT populacije, Branislav Ristivojević nastavlja svoj govor mržnje. U svojim radovima, Branislav Ristivojević interpretira Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i partnerskom odnosu kao pravni akt sa ciljem „zaštite žena“.
Saopštenja | Utorak, 09. 10. 2018. | Komentara: 0

Novaković nije iskoristio priliku da pomogne JP SPC "Vojvodina"

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ponovo poručuje da, dok je nas, JP SPC „Vojvodina“ neće biti srušen. Dok je Lige socijaldemokrata Vojvodine tako nešto neće i ne može da se dogodi.
Saopštenja | Utorak, 09. 10. 2018. | Komentara: 0

Pozivam vlast da konačno dokaže da Šešelj nije iznad zakona

Ako je Republika Srbija zaista demokratska zemlja na evropskom putu, ili makar ima iskrenu nameru da postane, osuđeni zločinac Vojislav Šešelj, njegova porodica i prijatelji ne mogu biti privilegovani i iznad svakog zakona u ovoj zemlji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook