Ne smemo zaboraviti antifašističku borbu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 07. 2018. | Komentara: 0

Ne smemo zaboraviti antifašističku borbu

Novi Sad, 07. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Dan ustanka naroda Srbije obeležava na primeren način.

LSV

Nedopustivo je zanemarivanje 7. jula, dana kada je u porobljenoj Evropi zapaljena prva ustanička iskra u borbi protiv fašizma i nacizma.

Nažalost, revizionizam i zatiranje istine o antifašističkoj borbi učinili su svoje. Danas u Srbiji, ali i većem delu istočne Evrope, traje besomučna kampanja izjednačavanja dželata i žrtve. Borci protiv fašizma meta su najprimitivnijih napada, a fašisti, nacisti i njihove sluge, proglašavaju se nevinim žrtvama.

Zločinci se rehabilituju, a žrtve padaju u zaborav!

Ovakva politika za posledicu ima osnaživanje desnog estremizma, koji svoje pristalice, najčešće, nalazi među mladim ljudima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo prosvete Srbije u nastavni program uvrsti obavezne časove na kojima će učenici biti upoznati sa veličanstvenom antifašističkom borbom, ali i zlom koje su predstavljali fašizam i nacizam.

Sramotan odnos prema antifašističkoj borbi mora prestati!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 05. 06. 2018. | Komentara: 0

Nema razloga za slavlje povodom Dana zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine, 5.jun, Republika Srbija dočekuje kao zemlja koja nema puno razloga za slavlje. Najpre tokom pola godine pronađeno je manje od dve hiljade tona opasnog otpada, iako je po procenama samog ministra širom zemlje sakriveno oko 100 hiljada tona.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 06. 2018. | Komentara: 0

Vlada da kaže kada će da pojeftini gorivo

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa zavetom ćutanja i saopšti javnosti kako je moguće da građani ove zemlje plaćaju jednu od najvećih cena goriva u Evropi u odnosu na prosečnu platu. Kada će i koliko će gorivo da pojeftini?

Saopštenja | Nedelja, 03. 06. 2018. | Komentara: 0

Zaštititi naftna polja u Vojvodini i podići rudnu rentu

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje Aleksandru Antiću, ministru rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, koje su aktivnosti pokrenute u prethodnom periodu u cilju odgovornijeg poslovanja Naftne industrije Srbije, odnosno ruskog preduzeća ''Gaspromnjeft'' koje je većinski vlasnik nekadašnjeg naftnog gigante Autonomne pokrajine Vojvodine?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook