"Nedelja socijaldemokratije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

LSVBOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.

Sedlarevićeva je učesnike kampa upoznala sa radom Lige socijaldemokrata Vojvodine, a govorila je i o principima kojima se stranka vodila u periodu od dvadeset godina i privrženosti vrednostima socijaldemokratije. Osim razgovora o idealima socijaldemokratije, Maja Sedlarević je vreme u svom obraćanju posvetila i razgovoru o borbi protiv fašizma, kao jednom od glavnih ciljeva delovanja LSV.

Kroz diskusiju sa učesnicima i učesnicama kampa "Nedelja socijaldemokratije", moglo se čuti njihovo mišljenje o ideologijama koje su prisutne u Srbiji danas, o tome da li je proces tranzicije uopšte završen i koji su stavovi polaznika i polaznica kampa prema političkim partijama koje su prisutne. "Nedelja socijaldemokratije" je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih i socijalističkh stranaka Zapadnog Balkana i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj "Nedelje socijaldemokratije" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.  Ovo je šesta Letnja škola "Nedelja socijaldemokratije 2011" koja se održava u kampu u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima, opština Surčin, Beograd.

(BILSV, 04. 07. 2011.)




Saopštenja | Nedelja, 08. 01. 2017. | Komentara: 0

Nikolić i patrijarh Irinej da poštuju Srbiju

Primer koji predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej pokazuju svim građanima štetan je i poguban po opstanak i države i društva u Srbiji. Zato ih Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva da poštuju Republiku Srbiju i da se odgovorno ponašaju.
Saopštenja | Petak, 06. 01. 2017. | Komentara: 0

Dodik bi opet da prekraja granice i izaziva ratove

Poruka Nikoliću i Dodiku - poštujte države u kojima živite, radite u interesu boljeg života građana, učvršćujte vladavinu prava, a ne govor mržnje i poštujte odluke Ustavnog suda i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini. Mi u Vojvodini smo pokazali kako se odluke Ustavnog suda države u kojoj živimo poštuju, čak i kada nam se ne dopadaju i kada mislimo da su usmerene protiv interesa ljudi koje politički zastupamo.
Saopštenja | Četvrtak, 05. 01. 2017. | Komentara: 0

Da je bilo lustracije ne bi nas Dačić opet svađao sa susedima

Da je u Srbiji bila sprovedena lustracija, za koju se LSV najdoslednije zalagala, danas ne bismo došli u situaciju da nas Miloševićevi portparoli zločina ponovo svađaju sa susedima i huškaju na nove sukobe. Zbog svega toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje što skoriju smenu Ivice Dačića koji je izgubio i poslednje ostatke kredibiliteta da u bilo čije ime razgovara sa našim i evropskim okruženjem. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook