Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Novi Sad, 03. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na tretitoriji naše zemje.

LSV

Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća, od uvođenja tog nameta 2010. godine,  vratilo bi u državni budžet  1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih 7 godina.

LSV takođe najavljuje da će pratiti ishod ovog sudskog spora i izražava nadu da će ministar Nedimović istrajati u svojoj nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu u Vladi kada je bio zadužen za ekologiju.

Ovaj korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade, ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju od početka svog delovanja, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na Ruske interese.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo zatvarati oči pred delovanjem ekstremističkih grupa

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo postavlja pitanje nadležnim državnim organima hoće li doneti odluku o zabrani održavanja spomen skupa Milanu Nediću, čelniku fašističke Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu. Kao što je poznato, ovaj skup je najavljen za 4.februar, a kao organizatori su navedene organizacije 'Srpski carostavnik' i 'Srbska akcija-podvig i borba'.
Saopštenja | Petak, 02. 02. 2018. | Komentara: 0

Za napad na Radišića jednako krivi i napadači i crtači meta

Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje  napad na Nikolu Radišića, novinara Televizije N1. Posebno ističemo činjenicu da je ovo već  ko zna koji put da otvoreno  targetiranje od strane predsednika države i funkcionera vlade dovodi do pretnji i napada na one koje su u svojim huškačkim govorima označili kao neprijatelje.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2018. | Komentara: 0

Crkva da plati porez a novac uložiti u biblioteke

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministre za državnu upravu i lokalnu samoupravu i finansije Branka Ružića i Dušana Vujovića da saopšte da li je crkva počela da plaća porez na imovinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook