Nedopustivo ćutanje Vlade o suši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 18. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo ćutanje Vlade o suši

Novi Sad, 18. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se premijerka Srbije, ministar poljoprivrede, predsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu izjasne da li pripremaju bilo kakve mere za ublažavanje štete nastale od katastrofalnih suša koje su pogodile našu zemlju.

LSV

Ignorisanje prava vojvođanskih paora da dobiju bilo kakvu informaciju, od onih koje su izabrali kao svoje predstavnike da vode državu, je nedopustivo kršenje njihovog prava da budu zaštićeni u ovakvim situacijama.

Republički i pokrajinski organi vlasti imaju obavezu da, ukoliko još uvek nemaju kompletnu procenu situacije nastale posle enormnih suša i grada, i do sada nisu razradili mehanizme otklanjanja štete, bar navedu korake koje planiraju da preduzmu i saopšte javnosti da li se uopšte bave tom temom, ili planiraju da suša sačeka dok se oni ne vrate sa godišnjih odmora.

Ovakvo nipodaštavanje stanovnika koji žive od poljoprivredne proizvodnje dugo nije viđeno.

Umesto da su i premijerka i ministar poljoprivrede, kao i njihove pokrajinske kolege, u neprestanoj komunikaciji sa ljudima, kojima opstanak zavisi od načina na koji će uspeti da ublaže posledice elementarne nepogode suše, niko od njih nije našao za shodno nijednom da kaže šta se dešava i kako će se nastala situacija prevazići.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ovakvo ponašanje republičkih i pokrajinskih institucija nedopustivo i za svaku osudu i traži da se o ovim pitanjim što pre informiše zainteresovana javnost.


Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović



Saopštenja | Četvrtak, 04. 04. 2013. | Komentara: 0

Pretnje smrću Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću

NOVI SAD, 04. april - Zameniku predsednika i potpredsedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine, narodnim poslanicima Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću upućene su pretnje smrću o kojima je obaveštena i policija u Zrenjaninu i Novom Sadu.
Saopštenja | Sreda, 03. 04. 2013. | Komentara: 0

Poziv novinarskim udruženjima da podrže inicijativu za lustraciju

NOVI SAD, 03. april – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš uputio je danas pismo predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašinu Obradoviću, predsednici Udruženja novinara Srbije Ljiljani Smajlović i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinku Gruhonjiću u kojem se navodi:
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 04. 2013. | Komentara: 0

I novi ruski ambasador vređa Srbiju

NOVI SAD, 01. april - Da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin proteran kada je oktobra 2011. pijan delio lekcije o patriotizmu usred Beograda, Srbija ne bi dočekala da je njegov naslednik ponižava trezan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook