Nedopustivo delovanje Srpskog četničkog pokreta u Sremu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 20. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo delovanje Srpskog četničkog pokreta u Sremu

Novi Sad, 20. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje delovanje Srpskog četničkog pokreta na teritoriji opštine Šid. Postojanje ovakve grupe u multietničkom okruženju je nedopustivo i veoma opasno. Pomenuta organizacija osnovana je u avgustu ove godine, a od svojih planiranih aktivnosti ističe i formiranje kampova za obuku.

LSV

LSV podseća da se od svog osnivanja bori protiv rehabilitacije fašističkih ideja i svih oblika desnog ekstremizma. Pozivamo nadležne državne organe da reaguju u skladu sa propisima i pokrenu proceduru zabrane ove organizacije.

Podsećamo da je Evropski parlament nedavno usvojio Rezoluciju o zabrani delovanja neonacističkih i neofašističkih organizacija i da je izražena briga o sve prisutnijem neutralnom stavu država prema fašizmu, rasizmu i ksenofobiji.

U skladu sa opredeljenjima, naša država mora da pokaže privrženost evropskim principima, te da strogo sankcioniše sve ekstremističke grupe.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dejana Đurđević




Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV-VOJVOĐANI): Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI snažno osuđuje jučerašnji napad na Predraga Voštinića iz kraljevačkog Lokalnog fronta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook