Nije kasno za lustraciju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2017. | Komentara: 0

Nije kasno za lustraciju!

Novi Sad, 16. mart 2017 - Oktobra 2000. godine lično sam tražio da se zabrane Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Jugoslovenska udružena levica  i Stranka srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustriraju. To se nije dogodilo jer nisam naišao na razumevanje većine koalicionih partnera.

LSV
 
Da je bilo lustracije, Srbija danas ne bi imala niz problema koje ima. Srbija bi bila iznutra pročišćena i pomirena i sa sobom i sa okruženjem. Nije kasno za lustraciju, a Srbiji je ona preko potrebna.
 
Zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine, stranka čiji sam dugogodišnji poslanik, u parlamentu insistirala da se zakon produži i podnosila zakonske predloge, a kada je zakon, ipak zastareo, da se usvoji novi.
 
Lustracija je važan činilac u borbi protiv korupcije. Važna je i u borbi za nezavisno sudstvo, ali i za pomirenje i uspostavljanje trajno dobrih odnosa u regionu.

https://www.youtube.com/watch?v=z8YPFJiBSK0


Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 30. 01. 2014. | Komentara: 0

GO LSV ovlastio Čanka za razgovore sa građanskim strankama

NOVI SAD, 30. januar - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ovlastio je večeras predsednika LSV Nenada Čanka da formira tim za razgovore sa drugim liderima stranaka građanske orijentacije radi stvaranja građanskog bloka za predstojeće izbore.
Saopštenja | Sreda, 22. 01. 2014. | Komentara: 0

Zaustaviti umanjivanje stečenih prava nacionalnih zajednica

Novi Sad, 22. januar - Odlukom Ustavnog suda, kojom je neustavnim proglašeno niz članova Zakona o nacionalnim savetima Republike Srbije, stvoren je osnov za novo umanjivanje stečenih prava nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

NOVI SAD, 21. januar - Današnji početak pregovora sa Evropskom unijom je jasna potvrda da Srbija ide dobrim putem i da je njena budućnost jasno usmerena ka evropskim integracijama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook