Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Novi Sad, 5. avgust 2024 – Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.

LSV

Istoričari smatraju da je ovo jedan od najbitnijih događaja u istoriji ovih krajeva.

Osim Mrnuštik, obeležavanju su prisustvovali predstavnici državne vlasti, te izaslanstva ambasada Austrije, Mađarske i Turske.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Saopštenja | Nedelja, 07. 06. 2015. | Komentara: 0

LSV podnosi novi Predlog zakona o lustraciji

NOVI SAD, 7. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u republičkom parlamentu ponovo podneti Predlog zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatiji kao Zakon o lustraciji. Tekst zakona će biti istovetan istoimenom zakonu koji je istekao 11. juna 2013. godine, sa tom razlikom što ovoga puta neće imati ograničen rok trajanja.
Saopštenja | Utorak, 02. 06. 2015. | Komentara: 0

Elektrovojvodini spremaju sudbinu Naftagasa

NOVI SAD, 2. jun - Ukidanje „Elektrovojvodine“ je velika sramota i nova otimačina vojvođanske imovine. Posle skoro šezdeset godina, pod maskom navodnih ušteda, preduzeće građeno našim parama, koje je profitabilno, biće ugašeno i pripojeno „Elektrodistribuciji Beograd“, koje je gubitaš. 
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2015. | Komentara: 0

Novi pokušaj prekrajanja istorije

Novi Sad, 27. maj - Predlog Deklaracije o Rajinoj šumi koji su Skupštini grada Novog Sada podneli odbornici SPO i Pokreta Dinara-Drina-Dunav, najnoviji je korak u pokušaju prekrajanja istorije kojim se žele poistovetiti nevine žrtve i dokazani kolaboracionisti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook