Odnos zrenjaninskih vlasti prema selima je skandalozan, ali od njih i očekivan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 02. 2022. | Komentara: 0

Odnos zrenjaninskih vlasti prema selima je skandalozan, ali od njih i očekivan

Novi Sad, 14. februar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena što je nestručna i bahata vlast u Zrenjaninu, na sednici gradske skupštine, koja je samo nemi izvršilac stranačkih (SNS) eksperimenata od fabrike vode, preko kafilerije i Ling Longa, pa sve do najnovijih, donela skandaloznu odluku kojom se savetima mesnih zajednica oduzima pravo da organizuju i sprovedu mesne izbore i ukida institucija Nadzornog odbora mesnih saveta, a sve to obrazlažući boljom kontrolom i transparentnošću mesnih izbora i izabranih saveta.

LSV

Nema goreg i jasnijeg primera i priznanja potpune centralizacije na teritoriji grada Zrenjanina, nakon čega će svaka priča o boljem položaju naših sela biti obična parodija i zamajavanje onih koje ova gradska uprava vidi kao ovce kojima čoban određuje sudbinu.

Ovo je samo još jedna u nizu odluka kojima se deset godina unazad srozava svaki vid mesne samouprave i od naseljenih mesta pravi geto za građane drugog reda.

Od samog početka svoje vladavine, kao lešinari su se okomili na ionako zapostavljena i unakažena sela, oduzimajući im jednu po jednu mogućnost da na svoj način, preko svojih izabranih predstavnika u savetima, bar u nekoj meri odlučuju o pravcu u kom će se razvijati. Savete su toliko marginalizovali, da su ovi postali vreće za udaranje nezadovoljnim građanima, bez ikakve ingerencije, stvarnih mogućnosti i finansija da reše bar neke od problema sa kojima se sela suočavaju.

Pozivamo odbornike iz naseljenih mesta, predstavnike skupštinske većine, da obrazlože čime pravdaju svoju odluku da podrže ovako nešto i da li su svesni da su zbog politike nezameranja svojoj stranci, izdali interese onih koji su ih birali, naivno verujući u servirane bajke.

Ovakvoj gradskoj vlasti, koja razvaljuje i obesmišljava sve čega se dohvati, moramo stati na put da ne bismo doživeli da sutra ukinu i naša sela, kao i sve nas koji u njima živimo.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Rudić




Saopštenja | Subota, 07. 09. 2024. | Komentara: 0

Srbija mora da radi sve suprotno od Vulinovih ideja i uspeće kao država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurna je da ako Srbija želi da napreduje mora da radi sve suprotno od onoga što misli i proklamuje Aleksandar Vulin, poznatiji kao ministar mržnje.
Saopštenja | Subota, 31. 08. 2024. | Komentara: 0

Prosvetni radnici da dobiju status službenog lica

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u potpunosti podržava zahteve sindikata prosvetnih radnika koji su ponovo zatražili da se i njima prizna status službenog lica.
Saopštenja | Četvrtak, 29. 08. 2024. | Komentara: 0

Čudno je što premijeru Vučeviću ne smeta bista ratnog zločinca Hortija u parlamentu Mađarske

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pita premijera Miloša Vučevića hoće li njegov kabinet uputiti zahtev Mađarskoj da se ukloni bista ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je tačno pre dve godine postavljena u zgradi mađarskog parlamenta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook