Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

Novi Sad, 11. decembar 2023 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u toku sastanka sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim, nazvao je glupim ustavom i zakonom regulisana pravila koja regulišu funkcionersku kampanju.

Vojvođani LSV ponovo pozivaju Agenciju za borbu protiv korupcije da pod hitno pokrene postupak protiv Aleksandra Vučića zbog kršenja Ustava i Zakona o sprečavanju korupcije.

LSV

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik istakao je da predsednik republike narušava integritet izbornog procesa i da se to mora zaustaviti.

- Aleksandar Vučić mora da zna jednu stvar - zakoni koje donosi Narodna skupština nisu glupi. Oni možda mogu imati manjkavosti, ali reći za njih da su glupi je krajnje nedopustivo. Možda Vučić o zakonima Srbije može misliti privatno i da su glupi i da bi on voleo da bude iznad njih, ali on ih se, kao građanin Srbije, mora pridržavati. Verovatno je to njemu jako teško, ali mora pokušati, barem u četiri nedelje predizborne kampanje. Svima je jasno da je Vučić uništio demokratske institucije sistema, a sada pod noge baca Ustav i zakone. To mora biti zaustavljeno - naveo je Olenik.

On je pozvao građane u odbranu države i njenih institucija od postupaka vlasti.
Najbolji način da to učine je izlazak na izbore 17. decembra u velikom broju.



Saopštenja | Ponedeljak, 23. 04. 2012. | Komentara: 0

Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

Novi Sad, 23. aprila – LSV će nakon izbora, od nove Vlade Republike Srbije tražiti da se zakonom reguliše oblast poljoprivredne proizvodnje i subvencija, kako bi se zemljoradnicima omogućilo da ubuduće lakše planiraju svoju proizvodnju, istakao je danas u razgovoru sa poljoprivrednicima u novosadskom naselju Klisa zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Saopštenja | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 1

LSV jedina došla na okrugli sto organizacija za zaštitu potrošača

Novi Sad, 21. april- Narodne poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov i Olena Papuga jedine su danas prisustvovale okruglom stolu na temu „Šta političari obećavaju potrošačima“ u Medija centru u Beogradu, iako su bili pozvani predstavnici svih izbornih lista i svih političkih stranaka u Srbiji. 
Saopštenja | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Nije sporna poruka, nego onaj ko je poruku poslao

NOVI SAD, 18. april – Sada već nema sumnje da se Republička radiodifuzna agencija prilikom donošenja odluka ne vodi sadržajem emitovanih poruka, nego da im je sporan onaj ko je poruku uputio.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook