Ostavite se mržnje i gradite normalne države!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 08. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se mržnje i gradite normalne države!

Novi Sad, 04. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve vlasti u zemljama nastalim na razvalinama Jugoslavije da ostave iza sebe politiku mržnje i podela i da mnogo aktivnije rade na dobrosusedskim odnosima u regionu. 

LSV

Kao i svake godine, i ovog avgusta, prilikom obeležavanja godišnjice akcije Oluja, na površinu isplivavaju poruke mržnje koje nikome ne donose dobro. Javni prostor je prepun protagonista politike rata, koji seju mržnju i dele građane. 

Zar 28 godina od početka ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji nije dovoljno dug period za novu politiku? Politiku koja će značiti bolji život za sve građane Srbije, Hrvatske ili Bosne i Hercegovine. 

Dok se srpski i hrvatski nacionalisti takmiče ko će više poniziti onog drugog, dotle mladi ljudi napuštaju svoju domovinu. 

Desetine hiljada građana našeg regiona bolju budućnost ostvariće u zapadnoj Evropi ili Americi. 

Slavonija, Lika, Vojvodina i Timočka Krajina postaju pustoš! 

Bitka u tome ko je veći mitoman neće otvoriti nova radna mesta! Pokazivanje ratničkih mišića neće izgraditi novu bolnicu! Nacionalizam neće obnoviti školu! 

Tražimo da ovo postratno ludilo prestane i politika mržnje ustupi mesto politici saradnje. 

Samo to je put u bolju budućnost!

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Saopštenja | Subota, 17. 06. 2017. | Komentara: 0

Srbija je buduća članica EU, a ne ruska gubernija

Država mora da načini prve korake ka zatvaranju takozvanog Srpsko-ruskog humantiranog centra u Nišu. Poslednji događaji u Crnoj Gori i Makedoniji jasno ukazuju na negativno delovanje ruskih obaveštajnih struktura u regionu.
Saopštenja | Četvrtak, 15. 06. 2017. | Komentara: 0

Nepostojeći Vojvodina spa otima još 500ha oranica poljoprivrednicima

„Donošenje odluke o usvajanju plana detaljne regulacije turističke destinacije Novo Miloševo“  tako se zvala tačka koju su  poslanici Srpske napredne stranke izglasali na sednici Skupštine opštine Novi Bečej.

Saopštenja | Sreda, 14. 06. 2017. | Komentara: 0

Promena nomenklature zanimanja ne znači manje problema

Najavom izmena nomenklature zanimanja iz devedesetih, po mišljenju ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, prognozira se odgovor na izazove koje donosi tržište rada. Iznenađuje činjenica da ministar Vulin nije upoznat sa resornim zakonima o obrazovanju, kao ni Strategijom razvoja obrazovanja do 2020. godine, zbog čega tek sad govori o izmenama nomenklature obrazovanja iz devedesetih godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook