Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 06. 2019. | Komentara: 0

Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

Novi Sad, 01. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pojavu grafita sa šovinističkom sadržinom, koji su ponovo osvanuli u Zrenjaninu. 
 
Posle sličnih grafita u zrenjaninskim naseljima Mala Amerika i Lesnina, ovog puta su ispisani na zidu zgrade u Mesnoj zajednici Šumica. 

LSV
 
Ovakva, ali i bilo koja druga manifestacija jezika mržnje je apsolutno nedopustiva i predstavlja udar na tradiciju tolerancije i zajedničkog života u Zrenjaninu i Vojvodini.
 
Onaj koji napiše poruku „Smrt Šiptarima“ prekršio je Ustav i zakone ove zemlje, ali i uvredio sve građanke i građane našega grada!
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalne samouprave da u najkraćem roku uklone grafite sa uvredljvim i pretećim sadržajima, a nadležne organe bezbednosti da licu pravde privedu počinioce ovog protivzakonitog akta.
 
Dejan Čapo 
potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 30. 07. 2017. | Komentara: 0

Dan kada su narodi Vojvodine stvorili njenu autonomiju

Danas i sutra su veliki i važni datumi u istoriji Vojvodine. Voljom svih njenih naroda, Vojvodina je 30. i 31. jula 1945 stvorila svoju autonomiju, a onda je kao autonomna pokrajina ušla u sastav Srbije. I to je istorijska činjenica.
Saopštenja | Četvrtak, 27. 07. 2017. | Komentara: 0

Najoštrija osuda izjave Boška Obradovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu predsednika političke stranke Dveri Boška Obradovića na tviteru u kojoj delove susedne države Crne Gore naziva delom Srbije i poručuje da će Boka biti srpsko primorje.
Saopštenja | Sreda, 26. 07. 2017. | Komentara: 0

Kikindska zemlja pripada Kikinđanima

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde zatražila je na današnjoj sednici  da se povuče sa dnevnog reda predlog o davanju u zakup zemlje nemačkoj kompaniji „Tenis“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook