Osuda napada na ekipu RTS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 16. 09. 2015. | Komentara: 0

Osuda napada na ekipu RTS-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine je zabrinuta zbog radikalizacije situacije na granici i postupanja službenih organa Republike Mađarske.

LSV
 
Republika Mađarska je prethodnih dana pokazala da, iako članica Evropske unije, brutalno gazi evropske vrednosti . Krajni je trenutak da iz sedišta EU stigne oštra i nedvosmislena osuda svega što je činjeno prehodnih dana i nedelja prema izbeglicama.
Do sada smo u Mađarskoj videli strašna ponižavanja nesrećnih ljudi. Kada se tome danas doda bacanje suzavca na očajne i izgladnele ljude,  i vriska žena i dece koji su tome bili izloženi, više je nego jasno da je situacija davno izmakla kontroli.
 
Najnovije vesti koje pristižu sa lica mesta - da su mađarski policajci pretukli ekipu Radio televizije Srbije i da im je razbijena oprema iako je bilo jasno da je reč o novinarskoj ekipi,  predstavljaju kap koja preliva čašu sramote i zahteva izvinjenje mađarskih zvaničnika.
 
Republika Mađarska duguje izvinjenje I RTS-ovoj ekipi, i RTS-u kao medijskoj kući i prijateljskoj zemlji čija je ekipa državne televizije napadnuta. Kažnjavanje krivaca se podrazumeva

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Subota, 25. 11. 2023. | Komentara: 0

Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

Centralizacija guši Srbiju i čini je neuspešnom državom. Ona dovodi i do izostanka jednakosti šansi. Najnovija slika takvog odnosa prema Vojvodini, ali i svim drugim krajevima države izvan Beograda, je podela novogodišnjih poklon vaučera deci do 19 godina i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu. Pojedinačna vrednost vaučera je 6.000 dinara.
Saopštenja | Sreda, 22. 11. 2023. | Komentara: 0

VIDEO INTERVJU: Bojan Kostreš privatno i o politici

Pogledajte video intervju predsednika Vojvođana LSV Bojana Kostreša u neformalnom razgovoru o sebi, političkom radu, Vojvodini, izborima…
Saopštenja | Sreda, 22. 11. 2023. | Komentara: 0

Gages: Samo glas za Vojvođane garantuje bolji položaj nacionalnih zajednica

Vojvođanski način života i duh tolerancije moraju biti očuvani.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook