Osuda pretnji Aleksandru Vučiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2013. | Komentara: 0

Osuda pretnji Aleksandru Vučiću

NOVI SAD, 20. april - Policija i ostali nadležni državni organi i službe, sigurno su u stanju da uđu u trag i procesuiraju sve koji sms-om ili na drugi način prete smrću potpredsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću i drugim državnim zvaničnicima.

LSV

Na čelu te grupe, svakako, treba da budu oni koji su im dali broj ili brojeve telefona i tako ih, svesno ili nesvesno, podstakli da prete. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine već duže vreme upozorava da su pretnje i nasilje  u u Srbiji prevazišli svaku meru. 

Država mora poslati jasnu poruku svima koji nezadovoljni nastavkom evropskog puta Srbije i pomisle da prete ili unose nemir i tenzije na ulice, da mržnja i teror više neće biti tolerisani.
 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 27. 11. 2016. | Komentara: 0

Od reorganizacije EPS samo štete

Ukoliko je tačno pisanje pojedinih medija da je EPS oštećen za više desetina miliona evra, nije dovoljno samo da čitava afera dobije epilog na sudu. U svakoj normalnoj zemlji bilo bi logično i da ministar Aleksandar Antić u tom trenutku podnese ili barem ponudi ostavku iz moralnih razloga.
Saopštenja | Subota, 26. 11. 2016. | Komentara: 0

Državni praznici da budu i 3. maj, 31. jul i 28. februar

Pored 25. novembra 1918. kada je održana Velika narodna skupština, postoji niz datuma važnih u istorijskom razvoju Vojvodine. Nema razloga da se u Predlogu dopune zakona o državnim i drugim praznicima, koji je juče najavio predsednik Nikolić, ne nađe i 3. maj 1848. kada je Majska skupština donela svoje istorijske odluke.
Saopštenja | Petak, 18. 11. 2016. | Komentara: 0

Da se ludilo devedesetih ne zaboravi i ne ponovi

Grad Vukovar u koji je JNA ušla na današnji dan pre četvrt veka, jedan je u nizu dokaza da rane nastale ratovima devedesetih teško zarastaju. Najbolji lek za lečenje tih rana jeste suočavanje sa prošlošću i tesna kulturna i svaka druga saradnja. 
Ne samo na međudržavnom, ili na lokalnom, nego i na regionalnom nivou.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook