Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Novi Sad, 21. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.

LSV

Jasno je da su njegove tvrdnje protivzakonite i neistinite, te da je pomenutim sudijama, ali i čitavom pravosudnom sistemu, naneta nesaglediva šteta.

Preispitivanje sudskih odluka van sudova protivno je Ustavu i zakonima Republike Srbije.

LSV smatra da ovakvi istupi narodnog poslanika Rističevića mogu ugroziti bezbednost sudija. 

Pozivamo Narodnu skupštinu Republike Srbije da se ogradi od tvrdnji Marijana Rističevića, jer je naneta ogromna šteta i najvažnijoj instituciji države Srbije - Narodnoj skupštini.

Reakcija ne sme izostati, jer se na ovaj način Srbija prikazuje kao država u kojoj je dozvoljeno primitivno i protivzakonito ponašanje nosilaca političkih funkcija.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Subota, 22. 04. 2017. | Komentara: 0

Vlasti u Somboru što pre da reše problem divljeg stočnog groblja

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da u što kraćem roku reše problem na divljem stočnom groblju kod sela Stapar u opštini Sombor, gde već dvadesetak dana leže bačene mrtve životinje koje niko ne uklanja. Ovaj problem već dugo pravi velike probleme građanima ovog kraja Vojvodine i nedopustivo je da nadležni ne čine ništa.
Saopštenja | Subota, 22. 04. 2017. | Komentara: 0

Ne pričati o velikim državama, nego o saradnji i boljem životu

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje izjavu albanskog premijera Edija Rame da bi u budućnosti Albanija i Kosovo mogli da se ujedine u zajedničku državu.
Saopštenja | Utorak, 18. 04. 2017. | Komentara: 0

Vreme ističe, sprečiti prodaju zemlje strancima!

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da se sazove sednica na kojoj bi se obavila rasprava kako bi javnosti bila jasno predočena sva planirana rešenja, te usvojen Predlog zakona o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i bila onemogućena prodaja zemlje strancima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook