Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Novi Sad, 21. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.

LSV

Jasno je da su njegove tvrdnje protivzakonite i neistinite, te da je pomenutim sudijama, ali i čitavom pravosudnom sistemu, naneta nesaglediva šteta.

Preispitivanje sudskih odluka van sudova protivno je Ustavu i zakonima Republike Srbije.

LSV smatra da ovakvi istupi narodnog poslanika Rističevića mogu ugroziti bezbednost sudija. 

Pozivamo Narodnu skupštinu Republike Srbije da se ogradi od tvrdnji Marijana Rističevića, jer je naneta ogromna šteta i najvažnijoj instituciji države Srbije - Narodnoj skupštini.

Reakcija ne sme izostati, jer se na ovaj način Srbija prikazuje kao država u kojoj je dozvoljeno primitivno i protivzakonito ponašanje nosilaca političkih funkcija.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Ponedeljak, 27. 03. 2017. | Komentara: 0

Osobe sa invaliditetom moraju dobiti bolju šansu

Stotine hiljada ljudi sa invaliditetom živi u Srbiji. Verujte da dobro znam sa kakvim se sve preprekama susreću u svakodnevnom životu: od barijera u kretanju, do otvorene diskriminacije pri ostvarivanju svojih ljudskih prava, naročito prilikom zapošljavanja.
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2017. | Komentara: 0

Zaustaviti Šešeljevu mržnju

Napad lidera Srpske radikalne stranke i haškog optuženika Vojislava Šešelja na predsedničkog kandidata Lige socijaldemokrata Vojvodne Nenada Čanka, samo je još jedan primer sejanja mržnje i zla od strane dobrvoljnih davalaca tuđe krvi.
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2017. | Komentara: 0

Da žene u Srbiji ne trpe nepravdu

Žene u Srbiji su manje zaposlene, više rade, manje zarađuju, obavljaju gotovo sve kućne poslove koje niko ne shvata ozbiljno i koji nisi plaćeni. Na tržištu rada situacija je nikad gora: mlade žene poslodavci pitaju planiraju li trudnoću, a starije neće da zaposle.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook