Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Novi Sad, 21. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.

LSV

Jasno je da su njegove tvrdnje protivzakonite i neistinite, te da je pomenutim sudijama, ali i čitavom pravosudnom sistemu, naneta nesaglediva šteta.

Preispitivanje sudskih odluka van sudova protivno je Ustavu i zakonima Republike Srbije.

LSV smatra da ovakvi istupi narodnog poslanika Rističevića mogu ugroziti bezbednost sudija. 

Pozivamo Narodnu skupštinu Republike Srbije da se ogradi od tvrdnji Marijana Rističevića, jer je naneta ogromna šteta i najvažnijoj instituciji države Srbije - Narodnoj skupštini.

Reakcija ne sme izostati, jer se na ovaj način Srbija prikazuje kao država u kojoj je dozvoljeno primitivno i protivzakonito ponašanje nosilaca političkih funkcija.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Utorak, 19. 07. 2016. | Komentara: 0

Ne zaboraviti antifašiste, boriti se protiv fašizma svakoga dana!

NOVI SAD, 19. jul - Ovog jula navršava se osamdeset godina od kada su antifašisti u Španiji pokazali kako se beskompromisno bori protiv fašizma i za elementarne demokratske slobode. Španski građanski rat je bio prvi veliki sukob fašizma i antifašizma koji je pokrenuo idealizam miliona ljudi u želji da slome najveće zlo savremenog sveta. U tom ratu, terorom i politikom masovnih ubijanja civila i brisanjem sa lica zemlje čitavih naselja,fašizam i nacionalizam su pokazali svoje pravo lice.
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2016. | Komentara: 0

Otvaranje ruske baze u Nišu ugrozilo bi evropski put Srbije

NOVI SAD, 18. jul - Svako ko iskreno voli ovu zemlju i želi da se u njoj bolje živi, danas se raduje. Otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Republike Srbije sa Evropskom unijom, nije samo veliko ohrabrenje i snažan podsticaj evropskim integracijama naše zemlje, nego i uvod u velike i dugo očekivane reforme našeg društva.
Saopštenja | Nedelja, 17. 07. 2016. | Komentara: 0

Ministarstvo da pomogne poljoprivrednicima, a ne da ih svojim merama uništava

NOVI SAD, 17. jul - Liga paora Vojvodine apeluje na Ministarstvo poljoprivrede da učini sve što može kako bi se podigla cena žita, ili će biti zabijen još jedan esker u sanduk vojvođanske poljoprivrede.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook