Osuđujemo izjavu Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 24. 07. 2024. | Komentara: 0

Osuđujemo izjavu Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje

Novi Sad, 24. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje izjavu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje.

LSV

Ovo je još jedan primer kakav odnos institucije u Srbiji imaju prema ženama, a da zlo bude veće, izjava kojom se formira narativ nepoverenja prema ženama dolazi od ministarke koja bi trebalo da brine o porodici i koja je i sama žena.

Umesto što širi teorije zavere, njen zadatak je da veruje ženama i da mehanizmima institucije kojom trenutno rukovodi obezbedi uslove da se akušersko nasilje, problem koji je nažalost ukorenjen u naše društvo, a često ostavlja nesagledive i nenadoknadive posledice po žene, više nikad i nijednoj ženi ne dogodi.

Ovakve izjave su sramne i nedostojne nekoga ko obavlja funkciju ministra.

Poručujemo ministarki da malo „zađe među narod“, jer očigledno ne zna kako žive žene u Srbiji, da se one, u trećoj deceniji 21. veka, suočavaju sa napadima na njihova osnovna prava, boje se za goli život (u Srbiji je od početka godine ubijeno 12 žena u porodičnom nasilju) i nemaju uslove da se na adekvatan način bave svojim zdravljem. Ministarka bi morala imati na umu da će moći da se bavi pitanjem povećanja nataliteta tek onda kada žene u Srbiji budu imale osnovne uslove za život, sigurnost, stabilnost i poštovanje.

Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Saopštenja | Subota, 07. 09. 2024. | Komentara: 0

Srbija mora da radi sve suprotno od Vulinovih ideja i uspeće kao država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurna je da ako Srbija želi da napreduje mora da radi sve suprotno od onoga što misli i proklamuje Aleksandar Vulin, poznatiji kao ministar mržnje.
Saopštenja | Subota, 31. 08. 2024. | Komentara: 0

Prosvetni radnici da dobiju status službenog lica

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u potpunosti podržava zahteve sindikata prosvetnih radnika koji su ponovo zatražili da se i njima prizna status službenog lica.
Saopštenja | Četvrtak, 29. 08. 2024. | Komentara: 0

Čudno je što premijeru Vučeviću ne smeta bista ratnog zločinca Hortija u parlamentu Mađarske

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pita premijera Miloša Vučevića hoće li njegov kabinet uputiti zahtev Mađarskoj da se ukloni bista ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je tačno pre dve godine postavljena u zgradi mađarskog parlamenta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook