Ponoviti suđenje Kepirou

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.

Ako je Kepiro ostario, zločin u kojem je od 20. do 23. januara 1942. godine ubijeno ili pod led na Dunavu gurnuto 1.246 Jevreja, Srba i Roma i dan danas je bolna rana na srcu Novog Sada i svih građana koji su tada izgubili najmilije.

Kada se tome doda i da je ovaj nekadašnji kapetan mađarske žandarmerije krajem Drugog svetskog rata bio dva puta osuđen na zatvorske kazne zbog spomenutih zločina i da je zbog toga pobegao u Argentinu, najmanje što žrtve zaslužuju jeste da se suđenje ponovi. Bez obzira na Kepirove godine i zdravlje.

Ako sud u Budimpešti nije u stanju da to suđenje organizuje, sud u Novom Sadu jeste. Makar mu se sudilo u odsustvu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 06. 12. 2019. | Komentara: 0

Obradović naneo štetu odnosima Srbije i Ukrajine

Lider Dveri i Saveza za Srbiju Boško Obradović je prošli put bojkotovao rad parlamenta tako što je išao u posetu Ruskoj Dumi, a juče tako što je u njega uveo delegaciju sa predstavnikom Krima. Tim postupkom Obradović je istovremeno i promovisao koncept okupacije dela teritorije suverenih zemalja kao legalan politički metod i naneo štetu odnosima Srbije i Ukrajine.
Saopštenja | Sreda, 04. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikada ne smemo zaboraviti strahote radikalske politike

Veoma je lepo videti bivšeg funkcionera Šešeljeve Srpske radikalne stranke kako pokušava da odglumi vrednog graditelja porušenih zgrada. Želim samo da podsetim Igora Mirovića da su bombe na Novi Sad i celu Srbiju pale zbog sulude politike režima Slobodana Miloševića, čiji je najgori deo bila baš stranka u kojoj je on dugo godina bio.
Saopštenja | Utorak, 03. 12. 2019. | Komentara: 0

Zgrada RTV Vojvodine kao Mirovićevo Potemkinovo selo

Zgrada Radio-televizije Vojvodine otvorena je 25. novembra iako još nije useljena, opremljena, niti potpuno spremna za rad, isključivo radi političke promocije pokrajinske administracije i Igora Mirovića lično.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook