Ponoviti suđenje Kepirou

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.

Ako je Kepiro ostario, zločin u kojem je od 20. do 23. januara 1942. godine ubijeno ili pod led na Dunavu gurnuto 1.246 Jevreja, Srba i Roma i dan danas je bolna rana na srcu Novog Sada i svih građana koji su tada izgubili najmilije.

Kada se tome doda i da je ovaj nekadašnji kapetan mađarske žandarmerije krajem Drugog svetskog rata bio dva puta osuđen na zatvorske kazne zbog spomenutih zločina i da je zbog toga pobegao u Argentinu, najmanje što žrtve zaslužuju jeste da se suđenje ponovi. Bez obzira na Kepirove godine i zdravlje.

Ako sud u Budimpešti nije u stanju da to suđenje organizuje, sud u Novom Sadu jeste. Makar mu se sudilo u odsustvu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Posle tetke iz Kanade novi skandal Aleksandra Vulina

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da li je upoznata sa optužbama na račun ministra odbrane Aleksandra Vulina da je besplatno angažovao vojno osoblje za proslavu svoje stranke, Pokreta socijalista.
Saopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će konačno dobiti odgovor od ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za regionalni Milana Krkobabića na pitanje šta se konkretno radi da bi se u Srbiji obezbedio ravnomeran regionalni razvoj. Ministar Krkobabić već mesecima vodi snažnu marketinšku akciju, kojom pokušava da uveri javnost da će država početi da vodi računa o svim delovima zemlje.
Saopštenja | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Trivan i Blažić da zajedno kažu istinu o kikindskoj deponiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana i državnog sekretara u tom ministarstvu Branislava Blažića da, umesto što polemišu preko medija, dođu u Kikindu i zajedno pred građanima odgovore na sva pitanja u vezi sa optužbama za protivzakonito skladištenje opasnih materija u sklopu regionalne deponije, zbog kojih su nedavno privedeni čelni ljudi firme FCC „Eko“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook