Ponoviti suđenje Kepirou

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.

Ako je Kepiro ostario, zločin u kojem je od 20. do 23. januara 1942. godine ubijeno ili pod led na Dunavu gurnuto 1.246 Jevreja, Srba i Roma i dan danas je bolna rana na srcu Novog Sada i svih građana koji su tada izgubili najmilije.

Kada se tome doda i da je ovaj nekadašnji kapetan mađarske žandarmerije krajem Drugog svetskog rata bio dva puta osuđen na zatvorske kazne zbog spomenutih zločina i da je zbog toga pobegao u Argentinu, najmanje što žrtve zaslužuju jeste da se suđenje ponovi. Bez obzira na Kepirove godine i zdravlje.

Ako sud u Budimpešti nije u stanju da to suđenje organizuje, sud u Novom Sadu jeste. Makar mu se sudilo u odsustvu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2017. | Komentara: 0

Srbija je prevarena, pokrenuti reviziju Energetskog sporazuma

Pored toga što „pažljivo prate“ gradnju gasovoda „Turski tok“, ministar energetike Aleksandar Antić i Vlada Republike Srbije treba da javnosti saopšte kada će pokrenuti postupak revizije Energetskog sporazuma i šta će preduzeti da konačno zaštite interese naše države.
Saopštenja | Nedelja, 07. 05. 2017. | Komentara: 0

Država da osigura imovinu građana

Poslednji primer krađe i uništavanja nadgrobnih spomenika na seoskom groblju u Elemiru samo su još jedan u nizu primera nesigurnosti privatne imovine građana i sve lošijeg stanja bezbednosti u naseljenim mestima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 07. 05. 2017. | Komentara: 0

Zašto se ministar Antić ne bori za višu rudnu rentu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru energetike i rudarstva Aleksandru Antiću zašto ne učini ništa po pitanju poštovanja Zakona o rudarstvu Republike Srbije, koji određuje da se naknada za korićenje rudnih resursa određuje na sedam odsto.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook