Popuniti rupu u Penzionom fondu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 03. 2017. | Komentara: 0

Popuniti rupu u Penzionom fondu

Novi Sad, 25. mart 2017 - Preko 1,7 miliona sadašnjih penzionera, tokom svog radnog veka, izdvajali su novac od svog rada, da bi sebi obezbedili starosnu penziju. Oni su svoju penziju stekli. Međutim, već dve godine, štedi se upravo na njima.

LSV

Mora se utvrditi kako je nestao novac iz penzionih fondova pre i posle 2000. i kako se uopšte došlo do toga da se penzije isplaćuju iz budžeta.
Nigde u Evropi se penzije ne isplaćuju iz budžeta.

Penzioni fond se može popuniti prodajom objekata u banjama koji su nekada građeni iz sredstava Penzionog fonda, zatim prilikom eventualne prodaje Telekoma, ogromne vojne i imovne i prostora Železnica koja ničemu ne koristi, ali i izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta.
Kada to bude učinjeno, svaki građanin koji uplaćuje penziono osiguranje mora znati šta se s tim novcem radi.

Potrebno je formiranje Penzionog fonda kao nezavisne institucije, koja će pametnim ulaganjima i kupovinom deonica, po ugledu na modele koji postoje u svetu, oploditi taj novac koji se uplaćuje i penzionerima obezbediti sigurnost. To će omogućiti da nikada više penzioneri ne zavise od političke volje bilo koje vlasti i da se njihovo pravo na dostojanstven penzionerski život ne dovodi u pitanje.

https://www.youtube.com/watch?v=Grv8nYfvghY

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV odlučno za prava nacionalnih zajednica

KOVAČICA, 13. april - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovačica i  kandidat za predsednika opštine Kovačica Jan Litavski istakao je sinoć da će se Liga socijaldemokrata Vojvodine u prvom redu boriti za decentralizaciju Srbije, za demokratski uređenu, decentralizovanu Srbija u kojoj je Autonomna Pokrajina Vojvodina region koji vuče Srbiju napred prema Evropskoj uniji. Litavski je na konvenciji LSV u Kovačici istakao i da će LSV nastaviti da insistira na rešenju niza problema sa kojima se suočavaju pripadnici nacionalnih zajednica u Vojvodini. 
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Ne prodavati zemlju strancima

Novi Sad, 13. april - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je sinoć da je vojvođanska zemlja najplodnija u Evropi i da je ne treba izdavati na 30 godina strancima jer to, faktički, znači njenu prodaju.
Saopštenja | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

U Srbiji svake godine 50 hiljada stanovnika manje

ZRENJANIN - Šta se tačno dogodilo da je u Zrenjaninu, koji je na 110.000 stanovnika imao 57.000 zaposlenih industrijskih radnika, ovoga trenutka jedina tema koju imamo poljoprivreda – upitao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i prvi na republičkoj listi broj 7 „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook