Pranje biografija kvislinga opasno po stabilnost regiona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Pranje biografija kvislinga opasno po stabilnost regiona

NOVI SAD, 26. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je ubrzano pranje biografija i veličanje dokazanih fašista i kvisliga poput Alojzija Stepinca, Draže Mihailovića, Milana Nedića i Aćif efendije izuzetno opasno po mir, stabilnost i budućnost čitavog regiona.
 
LSV 
 
Saradnja sa fašistima je bila i jeste zločin, a pokušaj da se to prikrije i pokaže drugačije nego što je bilo doprinosi da se takvi zločini ponove.

Ne postoje nove činjenice koje opravdavaju poništavanje presude Stepincu u Hrvatskoj, kao što ih nije bilo ni u nekolicini presuda donetim u našoj zemlji.

U pitanju je samo nastavak prekrajanja istorijskih činjenica i odricanja od antifašističke tradicije zarad dnevnopolitičkih interesa i nastavka nacionalističkih mitomanija, koji u poslednje vreme ubrzano narušava sve što je dugo činjeno na unapređenju i izgradnji dobrih odnosa među državama.

Očuvanje antifašističkih tradicija na postjugoslovenskim prostorima je neophodno za očuvanje i jačanje građanskog društva. To je jedini put koji će sprečiti da se ludilo devedesetih ponovi.


Potpredsednik

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Đorđe Stojšić




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook