Pranje biografija kvislinga opasno po stabilnost regiona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Pranje biografija kvislinga opasno po stabilnost regiona

NOVI SAD, 26. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je ubrzano pranje biografija i veličanje dokazanih fašista i kvisliga poput Alojzija Stepinca, Draže Mihailovića, Milana Nedića i Aćif efendije izuzetno opasno po mir, stabilnost i budućnost čitavog regiona.
 
LSV 
 
Saradnja sa fašistima je bila i jeste zločin, a pokušaj da se to prikrije i pokaže drugačije nego što je bilo doprinosi da se takvi zločini ponove.

Ne postoje nove činjenice koje opravdavaju poništavanje presude Stepincu u Hrvatskoj, kao što ih nije bilo ni u nekolicini presuda donetim u našoj zemlji.

U pitanju je samo nastavak prekrajanja istorijskih činjenica i odricanja od antifašističke tradicije zarad dnevnopolitičkih interesa i nastavka nacionalističkih mitomanija, koji u poslednje vreme ubrzano narušava sve što je dugo činjeno na unapređenju i izgradnji dobrih odnosa među državama.

Očuvanje antifašističkih tradicija na postjugoslovenskim prostorima je neophodno za očuvanje i jačanje građanskog društva. To je jedini put koji će sprečiti da se ludilo devedesetih ponovi.


Potpredsednik

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Đorđe Stojšić




Saopštenja | Sreda, 22. 11. 2023. | Komentara: 0

Gages: Samo glas za Vojvođane garantuje bolji položaj nacionalnih zajednica

Vojvođanski način života i duh tolerancije moraju biti očuvani.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani traže podelu prihoda Vojvodine na ravne časti

Programom „Na ravne časti“ Vojvođani će se na pokrajinskim izborima boriti da se novac koji uplate u republički budžet pošteno podeli - trećina državi, trećina Vojvodini i trećina gradovima i opštinama.
Saopštenja | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani formirali tim pravnika za odbranu poljoprivrednika

Predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš ovog se petka sastao sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine, koji su od početka protekle nedelje nastavili proteste širom Vojvodine nakon što od maja njihovi ključni zahtevi koje su uputili Vladi Republike Srbije nisu odobreni, niti su otvoreni kanali za pregovore o rešavanju problema. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook