Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 22. 03. 2020. | Komentara: 0

Pravila ponašanja tokom pandemije moraju važiti i za sve verske zajednice

Beograd, 22. mart 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija poziva državu i crkvene velikodostojnike svih veroispovesti da reaguju na nepoštovanje preporuka o ponašanju u vreme pandemije.

Današnji primer, kada je istom kašičicom sveštenik pričešćivao vernike, sa čime je javnost mogla da se upozna putem društvenih mreža i u direktnom prenosu Radio-televizije Vojvodina, pokazao je da ni Crkva ni vernici ne shvataju ozbiljnost situacije.

U ovom trenutku kada nam je neophodna solidarnost, poštovanje propisanih pravila za što manje širenje virusa, mora se pokazati odgovornost i visoka svest o rizičnim ponašanjima koju država i javnost zahtevaju.

Očekujemo da se sve crkvene zajednice solidarišu u ovom trenutku i striktno poštuju pravila okupljanja, higijene i dezinfekcije.

Samo na taj način napori ostatka društva da se spreči širenje smrtonosnog virusa COVID-19 mogu uroditi plodom.

Od države i verskih poglavara očekujemo energičnu akciju i pridržavanje pravila, koja moraju važiti za sve stanovnike Srbije bez izuzetka, ili neće važiti ni za koga.

Ujedinjena demokratska Srbija



Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2017. | Komentara: 0

Borba za ekonomski napredak, a ne rat zbog zida

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da poslednji događaji na severu Kosova predstavljaju ozbiljan problem na evropskom putu Srbije. Odnos države Srbije i vlasti u Prištini prema kosovskom problemu mora biti zasnovan na realnom sagledavanju stvari, kao i punom poštovanju svih zagarantovanih prava građana koji tamo žive.
Saopštenja | Subota, 04. 02. 2017. | Komentara: 0

Stefanoviću manje parada, više konkretnog rada!

Poslednjih samo šest meseci Novi Sad, ali i drugi krajevi Vojvodine postali su pravo bojno polje obračuna kriminalnih grupa. Ako alarm za hitnu i oštriju reakciju nadležnih nije bio obračun navijača, prebijanje i ubistvo ispred kafića, svirepi napad na pripadnika Žandarmerije, onda je trebalo da bude pucnjava u neposrednoj blizini škole.
Saopštenja | Subota, 04. 02. 2017. | Komentara: 0

Za Vulina je lustracija, a ne fotelja u Vladi Srbije

Liga socijaldemokrara Vojvodine podseća da se prvih dana februara obeležava 20 godina od razbijanja demonstracija građana Beograda protiv izborne krađe koju je organizovala vlast Slobodana Miloševića i Mirjane Markovića. Činjenica da Aleksandru Vulinu ni dvadeset godina nije bilo dovoljno da se izvini zbog izjave koja je ušla je u anale bahatosti, sramote i najcrnjih stranih mračnih devedesetih, pokazuje da se on nikada nije pokajao zbog svoje prošlosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook