Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 07. 2020. | Komentara: 0

Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

Novi Sad, 12. jul 2020 - Prvostepena presuda Milutinu Jeličiću – Jutki predstavlja za Ligu socijaldemokrata Vojvodine tračak svetla na kraju tunela, koji vodi do uspostavljanja sudskog sistema, koji ne dozvoljava pritiske izvršne vlasti.

LSV

Borba Marije Lukić za pravdu i kažnjavanje prestupnika, koji ju je seksualno uznemiravao, ohrabrenje je svim ženama koje trpe seksualno nasilje, da nasilje prijave i potraže zaštitu suda. I zato je ova pobeda toliko važna kao proces koji je bio pod budnim okom javnosti i test senzibilnosti sudova na ovakve slučajeve seksualnog uznemiravanja.

Iako se provlači teza da ovo nije kraj sudskog procesa, jer postoji mogućnost žalbe drugostepenom organu, smatramo da je, ipak, važna pobeda za sve one koji će biti ohrabreni da potraže zaštitu suda, ukoliko su oštećeni od strane, do sada nedodirljivih, funkcionera vladajuće stranke.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je uverena da će epilog ovog sudskog procesa značiti mnogo za sudstvo i društvene tokove uopšte. Zato apelujemo da pravnici uključeni u ovaj predmet prihvate saznanje o njegovoj važnosti za sve nas i ostanu na visini zadatka do njegovog okončanja, ne podležući ničijim pritiscima.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić



Saopštenja | Nedelja, 11. 08. 2013. | Komentara: 0

Građani Novog Sada zaslužuju bolju bezbednost

NOVI SAD, 11. avgust - Državni  sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vanja Vukić koji je danas izjavio kako pretpostavlja da će Novi Sad za sedam dana dobiti načelnika policije, te da je ovaj grad jedan od najbezbednijih u Evropi i da će uskoro dobiti 80 policajaca, verovatno je jedini ili makar među retkim funkcionerima MUP koji sve to još nije obećavao.
Saopštenja | Utorak, 06. 08. 2013. | Komentara: 0

Država da pomogne vojvođanskim paorima

NOVI SAD, 06. avgust - Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na Vladu Republike Srbije i resorno ministarstvo da što pre omogući isplatu zaostalih subvencija vojvođanskim paorima.
Saopštenja | Sreda, 31. 07. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina se kao autonomna pokrajina priključila Srbiji

NOVI SAD, 31. jul - Pre 68 godina, 30-31. jula 1945. godine, voljom svojih naroda Vojvodina je konstituisana kao autonomna pokrajina i kao takva odlučila da se priključi federalnoj Srbiji. Izjave predstavnika Skupštine izaslanika naroda Vojvodine - Srba, Mađara, Hrvata, Slovaka, Rumuna, Rusina, Jevreja bile su zvanične i štampane uz Odluku Skupštine u Službenom listu Vojvodine, čime su dobile pravnu snagu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook