Reosnovati Pokrajinski zavod za statistiku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 03. 2016. | Komentara: 0

Reosnovati Pokrajinski zavod za statistiku

NOVI SAD - 24. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži reosnivanje Pokrajinskog zavoda za statistiku. Utemeljenje za ovakvu našu inicijativu nalazi se u Statutu AP Vojvodine na koji je Narodna skupština Republike Srbije dala prethodnu saglasnost, a u kome stoji da AP Vojvodina prikuplja i obrađuje statističke podatke na svojoj teritoriji, izjavila je danas članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević.

LSV

– Pokrajinski zavod za statistiku je postojao u Vojvodini do početka devedesetih godina, kada je ukinut. Od tada postoji jedan vrlo ozbiljan problem, iz vrlo jednostavnog razloga, što Republički zavod za statistiku ne prikuplja i ne obrađuje podatke niti o društvnom bruto poizvodu niti o demogafiji, privredi i drugim oblastima na regionalnom nivou, odnosno na nivou AP Vojvodine – navela je Sedlarević.

Dodala je da su takvi podaci neophodni da bi mogli da se izrađuju strateški i planski dokumenti od značaja za AP Vojvodinu. 

Kako ističe, reosnivanje Pokrajinskog zavoda za statistiku najcelishodnije bi bilo izvršiti izmenama i dopunama Zakona o zvaničnoj statistici Republike Srbije i upravo to je jedna od prvih stvari koje će poslanici i poslanice LSV uraditi u Narodnoj skupštini Republike Srbije. 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 03. 10. 2012. | Komentara: 1

Otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću

NOVI SAD, 3. oktobar – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine uputili su danas predsedniku Vlade Republike Srbije Ivici Dačiću otvoreno pismo u kojem se navodi:
Saopštenja | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Izmene Zakona o budžetskom sistemu protivne Ustavu

NOVI SAD, 20. septembar – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražili su od Vlade Republike Srbije da iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, zbog toga što je on protivan Ustavu.
Saopštenja | Utorak, 11. 09. 2012. | Komentara: 0

Ko to Novi Sad gura u divljaštvo i bezakonje?

NOVI SAD , 11. septembar – Pucnjava pored školskog dvorišta i to u trenutku kada deca imaju fizičko na dvorištu je vrhunac bezakonja koje Novi Sad više ne može trpeti.
Koji roditelj danas može mirno, bez strepnje, pustiti dete u školu?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook