Republika Srpska pokazala na kojim vrednostima je nastala

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 26. 10. 2016. | Komentara: 0

Republika Srpska pokazala na kojim vrednostima je nastala

NOVI SAD, 26. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je skupština bosanskohercegovačkog entiteta, Republike Srpske, na svečanosti povodom 25 godina postojanja, više progovorila o temeljima i „vrednostima“ na kojima je nastala, od svih međunarodnih i domaćih sudova.

LSV

Podsećamo da su na pomenutoj svečanosti dodeljene plakete osuđenim i optuženim licima za ratne zločine od kojih su neki i svojevoljno priznali svoja zlodela. Dodela svečanih plaketa i nagrada ratnim zločincima, kao najzaslužnijima za nastanak Republike Srpske, dovoljno govori o stvarnim temeljima na kojima je ovaj entitet nastao. Odajući priznanje zločinu, institucije RS su se još jednom narugale desetinama hiljada žrtava politike čiji su protagonisti u čitavom svetu postali drugo ime za masovna ubistva na kraju 20. veka.

LSV osuđuje i činjenicu da prilikom dodele plaketa osuđenim i optuženim ratnim zločincima, potpredsednik Skupštine Srbije, Veroljub Arsić, nije napustio svečanost, čime je pokazao saglasnost sa navedenim anticivilizacijskim činom.

LSV smatra da se režim Milorada Dodika nalazi na putu bez povratka i da će tom stranputicom koja vodi u sigurno bespuće za sobom povući i entitet na čijem se čelu nalazi. Zbog svoje budućnosti, Srbija mora da pokaže distancu prema ovakvim skandaloznim postupcima iz Republike Srpske i da svojom politikom podstiče mir i saradnju, a ne slavljenje starih zločinaca i prizivanje novih sukoba na Balkanu.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook