Saopštenje Vojvođanskog fronta: Hitno pomoći proizvođačima povrća

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 04. 04. 2020. | Komentara: 0

Saopštenje Vojvođanskog fronta: Hitno pomoći proizvođačima povrća

Novi Sad, 04. april 2020 - Vojvođanski front traži od države da što hitnije pomogne malim i srednjim proizvođačima povrća posle odluke da se zatvore zelene i kvantaške pisce zbog pandemije Korona virusa.

LSV

Proizvođači su najavili formiranje zadruga, koje bi omogućile distribuciju njihovih proizvoda do kupaca.

Vojvođanski front smatra da nije dovoljna samoorganizacija proizvođača povrća, nego da se u rešavanja njihovih problema mora uključiti i država. 

Mere pomoći domaćim privrednicima moraju obuhvatiti i poljoprivredne proizvođače, kojih se država seti uvek kada je potrebno očuvanje socijalnog mira u zemlji.

Sada je vreme da se vlast seti i poljoprivrednika. 

Očekujemo hitnu reakciju nadležnih i rešavanje problema i iznalaženje kvalitetnih rešenja.

Mirća Lelea
član Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 17. 01. 2014. | Komentara: 0

Sastanku DS i SNS nedostaje Koštunica

NOVI SAD, 17. januar – Bez obzira na to što po svim drugim pitanjima vode više nego ostrašćene rasprave, kada je reč o autonomiji Vojvodine Demokratska stranka i Srpska napredna stranka su, kao što se od juče može videti, spremne da sednu i vode dijalog po beogradskim kuloarima, mimo institucija. Naročito vojvođanskih.
Saopštenja | Petak, 10. 01. 2014. | Komentara: 0

Zakon o radu pisati iz početka

NOVI SAD, 10. januar - Republička vlada, a naročito pojedina resorna ministarstva su pala na ispitu i Zakon o radu treba pisati iz početka, jer je izostao socijalni dijalog. Javna rasprava koja se danas završava, pretvorena je u farsu najviše zahvaljujući ministru privrede Saši Raduloviću, njegovoj maltene svakodnevnoj promeni stavova i nesposobnosti da komunicira sa sindikatima kojom je od svega napravio medijsku halabuku.
Saopštenja | Četvrtak, 09. 01. 2014. | Komentara: 0

Nikoliću, rad crkve je odvojen od države!

NOVI SAD, 09. januar - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić trebalo bi da zna da je predsednik države u čijem Ustavu, u članu 11. jasno piše da je ona svetovna (odnosno sekularna) i da su crkve i verske zajednice odvojene od države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook