Skupština da nastavi rad, a opozicija kontroliše izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 02. 03. 2017. | Komentara: 0

Skupština da nastavi rad, a opozicija kontroliše izbore

Novi Sad, 02. mart 2017 - Obustavljanje rada Parlamenta, tokom  izborne kampanje za predsednika Srbije, je potez kojim se ovo najviše zakonodavno telo potuno obezvređuje. Liga Socijaldemokrata Vojvodine oštro se protiv ovoj odluci predsednice Skupštine.

 LSV

Demokratska tekovina podele i vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku na ovaj način još više se dovodi u pitanje, a urušavanje institucija u našoj zemlji doživljava svoj vrhunac.

Ne postoji ni jedna prepreka zbog koje bi trebalo prekinuti rad Skupštine do završetka izbora za predsednika, sem bojazni vladajuće većine da će predstavnici opozicionih partija sa skupštinske govornice iznošenjem podataka ugroziti pobedu njihovog kandidata.

Ovakav  potez vlasti je još jedan dokaz na šta su sve spremni kako ne bi zgubili ni jednu od političkih pozicija.

Predlog LSV  o zajedničkom radu opozicije na detaljnoj  kontroli izbornog postupka, oko koga su se složili i predstavnici većine opozicionih kandidata i partija, u ovakvim okolnostima predizbornog nasilja i degradiranja institucija pruža mogućnost da izbori zaista pokažu koga građani Srbije žele na čelu države.

Aleksandar Jovanović
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Utorak, 04. 06. 2024. | Komentara: 0

Grad uništava njive, a vlast kupuje nepotrebne avione i rakete

Jučerašnje nevreme, praćeno gradom, koje je zahvatilo delove Vojvodine, a u kom su najviše stradali Bačka Palanka i Temerin, govori da su sve priče o morednizaciji sistema protovgradne zaštite bile samo propagandne poruke Srpske napredne stranke.
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Naši odbornici izabrani u veliki broj lokalnih skupština

Na proteklim lokalnim izbora, odbornički kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI osvojilii su mandate u brojnim lokalnim skupštinama.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook