Srećan rođendan Novi Sade!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 01. 02. 2019. | Komentara: 0

Srećan rođendan Novi Sade!

Novi Sad, 01. februar 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine od srca čestita 271. rođendan našem Novom Sadu, svim njegovim građanima i građankama, ali i svima drugima koji ga vole.

LSV

Ovaj rođendan Novi Sad dočekuje lepši i uređeniji nego ikada.

Ponosni smo na to što je u 2019. godinu ušao kao Omladinska prestonica Evrope.

Još smo ponosniji što će već 2021. biti i Evropska prestonica kulture.

Njegovim ulicama se vijore zastave Vojvodine, a bogatiji je za nove saobraćajnice za desetine kilometara novoasfaltiranih ulica i rekonstruisanih saobraćajnica.

Detaljno se obnavlja podgrađe Petrovaradinske tvrđave, kao i objekti starog gradskog jezgra. Renoviraju se i osavremenjuju pijačni prostori u gradu, a intenzivno se radi i na pripremi uspostavljanja malih kvartovskih pijaca.

Počinje i izmeštanje kanalizacionih kolektora sa Keja žrtava racije pa će uskoro čitavim šetalištem, od Žeželjevog mosta do Štranda, moći da se diše.

Izgrađeno je na stotine kanalizacionih i vodovodnih priključaka, a voda u vodovodu se više ne osveštava, nego se prerađuje u nedavno otvorenom najsavremenijem pogonu.

Puno toga se još činilo i čini za to da se Novi Sad gradi, širi, uređuje i ulepšava.

Baš zato, članice i članovi Omladine Gradskog odbora LSV Novi Sad danas su na zgradu stranke okačila transparent sa rečenicom koja je građanima dobro poznata:

Novi Sad je nama glavni grad!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2019. | Komentara: 0

Građani i građanke sve bolesniji, država ne pruža podršku

Zakon o zdravstvenom osiguranju je duže vreme čekao na uvrštanje u proceduru Narodne skupštine Republike Srbije, čak na poslanička pitanja Olene Papuge iz kabineta ministra zdravlja stizali su odgovori da će biti usvojen do kraja 2018. godine. To se desilo na samom početku 2019. godine, danas se održava sednica na kojoj će o ovom Zakonu biti rasprave. 
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.
Saopštenja | Nedelja, 24. 03. 2019. | Komentara: 0

Za beogradsku gondolu 3,7 puta više para nego za ceo Fond lokalnih samouprava

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje na pogubne posledice centralizacije koja vlada u našoj zemlji. Razlika u razvijenosti Beograda i drugih sredina sve je veća. To za posledicu ima drastičan pad broja stanovnika delova zemlje koji nisu grad Beograd. Pojedini krajevi su, bukvalno, opusteli. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook