Što pre promeniti izborni zakon

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Što pre promeniti izborni zakon

Beograd, 19. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izborni zakon loš i da ga je potrebno što pre promeniti.

LSV

Na takvo stanje upozoravamo već godinama, ali sluha za promenu izbornog zakona jednako nije bilo, bez obzira na to ko je na vlasti.

Na žalost, oni kojima je takav izborni zakon ranije odgovarao, danas bojkotuju i dijalog i izbore, umesto da se uključe i da zajedno dođemo do najboljeg rešenja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je učestvovala do sada i učestvovaće i ubuduće na svim okruglim stolovima i svim okupljanjima koja mogu doprineti promeni izbornog zakona i uslova za izbore.

Slobodni izbori su sam temelj demokratije i Liga socijaldemokrata Vojvodine će učestvovati na svim izborima na kojima postoji mogućnost da građani slobodno glasaju.

Sa druge strane, sigurno je da nećemo učestvovati na onim izborima na kojima se ne poštuju izborna pravila i krši izborna volja građana, kao što je to bio slučaj u Kovačici i Beloj Crkvi.

Predsednik
Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović
   




Saopštenja | Sreda, 07. 08. 2019. | Komentara: 0

Svakodnevni život najveći "neprijatelj" trudnicama i porodiljama

Nakon postavljenog poslaničkog pitanja na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, usledio je odgovor iz Kabineta ministra bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku. U njemu se između ostalog navodi nekoliko nelogičnosti za koje državna administracija verujem smatra, da ćemo poverovati slepo i dozvoliti da se mirno i bez pobune čekaju rokovi predviđeni odgovorima.
Saopštenja | Utorak, 06. 08. 2019. | Komentara: 0

Čanak uputio telegram saučešća ambasadoru SAD

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je telegram saučešća američkom ambasadoru u Beogradu Kajlu Skatu, a povodom oružanih napada koji su se odigrali u USA.
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2019. | Komentara: 0

Huškačka retorika Vuka Jeremića opasna za Srbiju i region

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje najnovije huškačke i ultranacionalističke izjave jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića. Pogubna je Jeremićeva retorika koja, bez trunke pijeteta, koristi i zloupotrebljava Jasenovac i njegove žrtve, a sve u svrhu unutarstranačke borbe u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook