Što pre promeniti izborni zakon

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Što pre promeniti izborni zakon

Beograd, 19. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izborni zakon loš i da ga je potrebno što pre promeniti.

LSV

Na takvo stanje upozoravamo već godinama, ali sluha za promenu izbornog zakona jednako nije bilo, bez obzira na to ko je na vlasti.

Na žalost, oni kojima je takav izborni zakon ranije odgovarao, danas bojkotuju i dijalog i izbore, umesto da se uključe i da zajedno dođemo do najboljeg rešenja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je učestvovala do sada i učestvovaće i ubuduće na svim okruglim stolovima i svim okupljanjima koja mogu doprineti promeni izbornog zakona i uslova za izbore.

Slobodni izbori su sam temelj demokratije i Liga socijaldemokrata Vojvodine će učestvovati na svim izborima na kojima postoji mogućnost da građani slobodno glasaju.

Sa druge strane, sigurno je da nećemo učestvovati na onim izborima na kojima se ne poštuju izborna pravila i krši izborna volja građana, kao što je to bio slučaj u Kovačici i Beloj Crkvi.

Predsednik
Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović
   




Saopštenja | Subota, 01. 12. 2018. | Komentara: 0

LSV u Novom Bečeju jedina ostala u opoziciji, sve ostale partije su na vlasti sa SNS

Ono što je oduvek  tvrdila Liga socijaldemokrata Vojvodine u Novom Bečeju, juče  je na Skupštini opštine Novi Bečej potvrđeno. Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Srpska radikalna stranka su sada zvanično u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.
Saopštenja | Subota, 01. 12. 2018. | Komentara: 0

Pokrajinska vlast da počne da štiti interese Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nadu da je vojvođanska administracija, koju vodi Srpska napredna stranka, završila sa proslavom prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i da će u što kraćem roku početi da se rešavaju nagomilani problemi građanki i građana naše pokrajine.
Saopštenja | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

Iz Izveštaja o izvršenju budžeta za period od januara do septembra za 2018. vidi se da je isti u Opštini Bela Crkva u minusu bezmalo 16 miliona dinara, rekla je šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u skupštini Bela Crkva, Sandra Ristić. Kako je rekla, to je prvi put da se prema predstavnicima naroda te lokalne samouprave našao Izveštaj sa tolikim minusom i da je usvojen.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook