Što pre promeniti izborni zakon

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Što pre promeniti izborni zakon

Beograd, 19. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izborni zakon loš i da ga je potrebno što pre promeniti.

LSV

Na takvo stanje upozoravamo već godinama, ali sluha za promenu izbornog zakona jednako nije bilo, bez obzira na to ko je na vlasti.

Na žalost, oni kojima je takav izborni zakon ranije odgovarao, danas bojkotuju i dijalog i izbore, umesto da se uključe i da zajedno dođemo do najboljeg rešenja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je učestvovala do sada i učestvovaće i ubuduće na svim okruglim stolovima i svim okupljanjima koja mogu doprineti promeni izbornog zakona i uslova za izbore.

Slobodni izbori su sam temelj demokratije i Liga socijaldemokrata Vojvodine će učestvovati na svim izborima na kojima postoji mogućnost da građani slobodno glasaju.

Sa druge strane, sigurno je da nećemo učestvovati na onim izborima na kojima se ne poštuju izborna pravila i krši izborna volja građana, kao što je to bio slučaj u Kovačici i Beloj Crkvi.

Predsednik
Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović
   




Saopštenja | Nedelja, 14. 01. 2018. | Komentara: 0

Nova radna mesta i moderne škole umesto raketnih sistema

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predstavnike državnih organa Republike Srbije da počnu valjanije da procenjuju šta je potrebno državi da bi život građana bio kvalitetniji.
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.
Saopštenja | Sreda, 10. 01. 2018. | Komentara: 0

Ustavni sud dve godine ćuti o Vojvodini

Ustavni sud dve godine ćuti i ne odgovara na Inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu koju je u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine podneo predsednik LSV Nenad Čanak. A, sve zamerke iznete u Inicijativi koju je pred Ustavni sud 11. januara 2016. donela kolona ljudi sa hiljadu vojvođanskih zastava tražeći pravdu za Vojvodinu – stoje i danas, u Zakonu o budžetskom sistemu i Zakonu o budžetu za 2018.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook