UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

Beograd, 11. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, apeluje da Vlada Republike Srbije i članovi kriznog štaba omoguće novinarima u Srbiji da pitanja postavljaju online.

Mnogobrojne aplikacije za online komunikaciju uveliko koriste naši osnovci, srednjoškolci i studenti u Srbiji, kao i zaposleni koji svoj posao u ovo vreme obavljaju od kuće.

U eri digitalizacije, temi broj jedan za Vladu Republike Srbije, u evropskoj državi, u demokratskom društvu, nedopustivo je cenzurisanje medija koji imaju obavezu da blagovremeno, istinito i objektivno informišu građane Srbije.

Ozbiljno je dovedena u pitanje namera države da se nedavno usvojena Vladina uredba povuče zbog toga što je podsetila na cenzuru, jer se od danas ta cenzura de facto i sprovodi.

Dakle, ne postoji nijedna prepreka da se konferencije za medije stručnjaka koji su okupljeni u kriznom štabu ili predstavnika Vlade Republike Srbije i državnog vrha ne sprovedu online. 

Ponuda da se pitanja šalju elektronskom poštom predstavlja samo izgovor i drugo ime za cenzuru medija.



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA 




Saopštenja | Sreda, 03. 04. 2013. | Komentara: 0

Poziv novinarskim udruženjima da podrže inicijativu za lustraciju

NOVI SAD, 03. april – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš uputio je danas pismo predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašinu Obradoviću, predsednici Udruženja novinara Srbije Ljiljani Smajlović i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinku Gruhonjiću u kojem se navodi:
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 04. 2013. | Komentara: 0

I novi ruski ambasador vređa Srbiju

NOVI SAD, 01. april - Da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin proteran kada je oktobra 2011. pijan delio lekcije o patriotizmu usred Beograda, Srbija ne bi dočekala da je njegov naslednik ponižava trezan.
Saopštenja | Nedelja, 24. 03. 2013. | Komentara: 0

Bez lustracije, izvući će se i odgovorni za bombardovanje

NOVI SAD, 24. mart - Za 80 dana, 11. juna 2013. ističe rok za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook