UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

Beograd, 11. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, apeluje da Vlada Republike Srbije i članovi kriznog štaba omoguće novinarima u Srbiji da pitanja postavljaju online.

Mnogobrojne aplikacije za online komunikaciju uveliko koriste naši osnovci, srednjoškolci i studenti u Srbiji, kao i zaposleni koji svoj posao u ovo vreme obavljaju od kuće.

U eri digitalizacije, temi broj jedan za Vladu Republike Srbije, u evropskoj državi, u demokratskom društvu, nedopustivo je cenzurisanje medija koji imaju obavezu da blagovremeno, istinito i objektivno informišu građane Srbije.

Ozbiljno je dovedena u pitanje namera države da se nedavno usvojena Vladina uredba povuče zbog toga što je podsetila na cenzuru, jer se od danas ta cenzura de facto i sprovodi.

Dakle, ne postoji nijedna prepreka da se konferencije za medije stručnjaka koji su okupljeni u kriznom štabu ili predstavnika Vlade Republike Srbije i državnog vrha ne sprovedu online. 

Ponuda da se pitanja šalju elektronskom poštom predstavlja samo izgovor i drugo ime za cenzuru medija.



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA 




Saopštenja | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Izmene Zakona o budžetskom sistemu protivne Ustavu

NOVI SAD, 20. septembar – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražili su od Vlade Republike Srbije da iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, zbog toga što je on protivan Ustavu.
Saopštenja | Utorak, 11. 09. 2012. | Komentara: 0

Ko to Novi Sad gura u divljaštvo i bezakonje?

NOVI SAD , 11. septembar – Pucnjava pored školskog dvorišta i to u trenutku kada deca imaju fizičko na dvorištu je vrhunac bezakonja koje Novi Sad više ne može trpeti.
Koji roditelj danas može mirno, bez strepnje, pustiti dete u školu?
Saopštenja | Subota, 25. 08. 2012. | Komentara: 0

Igor Pavličić odgovoran za raspad koalicije

NOVI SAD. 25. avgust – Nakon očiglednog izlaska Srpskog pokreta obnove iz aktuelne gradske većine u Novom Sadu, Liga socijaldemokrata Vojvodine ne vidi da ona više postoji, a za to punu odgovornost snosi gradonačelnik Igor Pavličić i saučesnici oko njega.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook