UDS: HVALA GRAĐANIMA SRBIJE NA VELIKOM ŽRTVOVANJU I POKAZANOJ ODGOVORNOSTI

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS: HVALA GRAĐANIMA SRBIJE NA VELIKOM ŽRTVOVANJU I POKAZANOJ ODGOVORNOSTI

Beograd, 16. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, koalicija koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, želi da zahvali građanima Srbije na visokom stepenu odgovornosti pokazanom u dugih mesec dana od uvođenja vanrednog stanja.
 
Hvala vam na ogromnom nivou tolerancije i zdravog razuma. Hvala vam za strpljenje, solidarnost, brigu za sebe, svoje najbliže i čitavo društvo. Hvala vam što ste, suočeni sa velikim nedaćama i promenama koje pandemija izaziva u našim životima, ipak prihvatili da poštujete vrlo stroge mere u borbi protiv pandemije korona virusa.
 
Uprkos oprečnim i konfuznim porukama i načinu na koji su iste komunicirane, građani ove zemlje su pokazali razumevanje i disciplinu kroz poštovanje preporuka stručnjaka o zaštitnim merama distanciranja i korišćenja zaštitne opreme.
 
Pokazali su i visok stepen zrelosti i društvene odgovornosti shvativši da ova pandemija zahteva od svakog od nas da, osim što čuva sebe, ima obavezu i odgovoronost da ne ugrozi druge.
 
Kao i uvek u kriznim situacijama, građani su iskazali solidarnost i humanost. Nisu čekali da budu organizovani kroz formalne organizacije i institucije već su svoju pomoć ponudili komšijama, roditeljima prijatelja koji nisu u mogućnosti da im pruže podršku, svima kojima je pomoć neophodna.  
 
Ono što građani Srbije nisu pokazali jeste strah. Nisu poklekli ni zdravstveni radnici, ni  apotekari, prodavci u prehrambenim objektima, na benzinskim stanicama, vozači u autobusima koji prevoze zaposlene, ni taksisti, prosvetni radnici, ni svi oni od kojih zavisi normalan život u ovim, nenormalnim uslovima.
 
Kada se pandemija završi biće pisani izveštaji i analize o tome šta je bilo pogrešno i šta je moglo drugačije i bolje. Jedno je sigurno, a to je da je svaki građanin Srbije već sada heroj i da je lično zaslužan za to što Covid -19 nije odneo više žrtava i ostavio mnogo gore posledice. I na tome se Ujedinjena demokratska Srbija zahvaljuje svim građanima ove zemlje. Ostanite kod kuće! 

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Saopštenja | Četvrtak, 25. 07. 2024. | Komentara: 0

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić da podnese ostavku

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva da gradonačelnik Subotice Stevan Bakić podnese ostavku na funkciju koju obavlja.
Saopštenja | Sreda, 24. 07. 2024. | Komentara: 0

Osuđujemo izjavu Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje izjavu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje.
Saopštenja | Petak, 19. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: LSV - VOJVOĐANI podržavaju opravdane zahteve poljoprivrednika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava svoju duboku solidarnost sa poljoprivrednicima koji su se našli u teškoj situaciji zbog neispunjenih obećanja i loše projekcije budžeta za poljoprivredu u protekloj godini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook