Unaprediti položaj slepih i slabovidih građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 10. 2015. | Komentara: 0

Unaprediti položaj slepih i slabovidih građanki i građana

Novi Sad, 14. oktobar - Sve građanke i svi građani moraju imati jednake šanse u životu, a naši slepi i slabovidi sugrađanke i sugrađani i dalje se suočavaju sa brojnim primerima diskriminacije, naročito kada je reč o zapošljavanju i obrazovanju.LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća javnost da se 15. oktobar obeležava kao Dan belog štapa, odnosno Dan slepih i slabovidih osoba i da, takođe, veliki problem predstavlja i neprilagođenost javnog prostora njihovim potrebama.

Problem pristupačnosti jeste velik, ali nije  nerešiv isto kao što je moguće doneti zakon o upotrebi pasa vodiča i rešiti problem manjka audio i elektronskih udžbenika. 

Nema te besparice i ušteda koje mogu opravdati činjenicu da se po tim pitanjima nedovoljno radi.

Podrazumeva se i da zakoni koji sprečavaju diskriminaciju i podstiču zapošljavanje osoba s invaliditetom moraju biti bolje primenjivani i ne smeju ostati samo puka forma


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook