Unaprediti položaj slepih i slabovidih građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 10. 2015. | Komentara: 0

Unaprediti položaj slepih i slabovidih građanki i građana

Novi Sad, 14. oktobar - Sve građanke i svi građani moraju imati jednake šanse u životu, a naši slepi i slabovidi sugrađanke i sugrađani i dalje se suočavaju sa brojnim primerima diskriminacije, naročito kada je reč o zapošljavanju i obrazovanju.LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća javnost da se 15. oktobar obeležava kao Dan belog štapa, odnosno Dan slepih i slabovidih osoba i da, takođe, veliki problem predstavlja i neprilagođenost javnog prostora njihovim potrebama.

Problem pristupačnosti jeste velik, ali nije  nerešiv isto kao što je moguće doneti zakon o upotrebi pasa vodiča i rešiti problem manjka audio i elektronskih udžbenika. 

Nema te besparice i ušteda koje mogu opravdati činjenicu da se po tim pitanjima nedovoljno radi.

Podrazumeva se i da zakoni koji sprečavaju diskriminaciju i podstiču zapošljavanje osoba s invaliditetom moraju biti bolje primenjivani i ne smeju ostati samo puka forma


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 13. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI na lokalnim izborima u brojnim gradovima i opštinama u Vojvodini

Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI nalaze se na brojnim opozicionim listama kandidata za odbornike na predstojećim izborima za skupštine opština i gradova u Vojvodini.
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook