Uvesti školski čas i primeniti zakon protiv fašista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 07. 2019. | Komentara: 0

Uvesti školski čas i primeniti zakon protiv fašista

Novi Sad, 01. jul 2019 - Neonacistički pozdravi u Nišu pre neki dan uz skandiranje Milanu Nediću, kao i napad nožem na mladića nekoliko dana ranije zato što je nosio majicu sa natpisom "Antifašista", ozbiljno su upozorenje o tome kuda nas je odvelo svakodnevno prekrajanje istorije i mitomanija.

LSV

Ujedno, to je i jasan signal da je krajnje vreme za to da se u osnovnim i srednjim školama od jeseni uvede barem jedan čas nedeljno posvećen antifašizmu
i tekovinama narodnooslobodilačke borbe.  

Ako odmah krene, Ministarstvo prosvete ima dovoljno vremena da se taj, jedan čas nedeljno, pripremi do jeseni.

Đaci koji bi učili o tome kakvo zlo su zajedničkim snagama u Drugom svetskom ratu pobedili narodi i nacionalne zajednice nekadašnje Jugoslavije i kakve žrtve i stradanja su podneli, sigurno ne bi vikali "Srbija Srbima".

I sigurno ne bi veličali Milana Nedića kada bi ih neko odveo na ekskurziju na Banjicu ili u Šumarice i ispričao im sve što bi trebalo da znaju o tom kvislingu.    

Sa druge strane, podsećamo i na to da je zighajlovanju u Nišu i veličanju Milana Nedića prethodilo je prošlogodišnje zighajlovanje i skandiranje na skupu u Beogradu,
kada su očito prošli nekažnjeno.  

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća nadležne državne organe da punu deceniju postoji Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacistčkih ili fašističkih sibola i obeležja.

Nema razloga da ga ne primenjuju.

Sekretar
Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Robert Vizi

 




Saopštenja | Subota, 05. 11. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv pokušaja rehabilitacije saradnika Gestapoa

LSV najoštrije osuđuje poslednji pokušaj rehabilitacije dokazanih saradnika fašista iz Drugog svetskog rata. Vest da će u Višem sudu u Pančevu za pet dana početi postupak rehabilitacije osobe koja je, kao saradnik Gestapoa, potkazala predvodnika Narodnooslobodilačkog pokreta u Vojvodini, Žarka Zrenjanina, duboko je uznemirila sve antifašistički nastrojene građane.
Saopštenja | Petak, 04. 11. 2016. | Komentara: 0

Pravni fakultet daje loš primer studentima i čitavom društvu

Stručni savet Lige socijaldemokrata Vojvodine za nauku i tehnološki razvoj osuđuje odbijanje Pravnog fakulteta u Novom Sadu da održava prijemne ispite na jezicima nacionalnih zajednica u Vojvodini, što predstavlja nepobitno kršenje Pokrajinske skupštinske odluke kojom se reguliše polaganje prijemnog ispita na visokoškolskim ustanovama. 
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? Ko to zna?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook