Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

Novi Sad, 18. novembar 2018 - Povodom sada već svakodnevnog falsifikovanja istorije od strane vladajuće stranke u Vojvodini, Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da sve „prisajediniteljske“ manifestacije služe isključivo za skretanje pažnje sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena već pune tri decenije.

LSV

Ako se vlast već toliko bavi istorijom, pozivamo je da objasni šta se tačno slavi krajem novembra? Posebno imajući u vidu činjenicu da je Vojvodina ušla u jugoslovensku državu prvog decembra 1918. kao njena najrazvijenija oblast, a da je Vojvodina danas nerazvijeni region Srbije, koja je postala najnerazvijeniji deo postjugoslovenskog prostora.

Osim što je pljačkom Vojvodina dovedena u poziciju najsiromašnijeg dela Srbije, LSV podseća da i dalje nema zakona o finansiranju naše pokrajine, kao i da neki od najvećih gradova nemaju pijaću vodu.

Vlast koja nije sposobna da ljudima ponudi bolju budućnost, obavezno pokušava da falsifikatima istorije ponudi bolju prošlost.

U vezi sa tim, LSV nema problem sa 1918-om godinom, kao jednom od najznačajnih godina u dvovekovnoj istoriji Vojvodine, nego ima problem sa 2018-om godinom, jer se Vojvodina danas više nego ikada u prošlosti pljačka, negira i ponižava. Oni koji to rade, imaju i imaće u nama najogorčenije protivnike.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

Pre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook