Vojvodino, srećan ti rođendan!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 07. 2019. | Komentara: 0

Vojvodino, srećan ti rođendan!

Novi Sad, 30. jul 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća javnost da je 31. jula 1945. Skupština izaslanika naroda Vojvodine formirala Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu na temeljima antifašizma. AP Vojvodina je stvorena zahvaljujući velikom doprinosu vojvođanskih naroda borbi protiv fašizma. Vojvodina je 31. jula 1945. stvorena kao nadnacionalna i multietnička pokrajina koja pripada svim narodima koji u njoj žive. 

LSV

Druga istorijska odluka Skupštine izaslanika iz 1945. je da se formirana Autonomna Pokrajina Vojvodina, slobodnom voljom svojih naroda, priključuje Srbiji, kao federalnoj jedinici tadašnje Jugoslavije. 

Istorijske pouke 31. jula 1945. su jasne. Vojvodina je sama konstituisala svoju autonomiju. Vojvodina odlukom svoje skupštine postaje deo Srbije, ali kao autonomna pokrajina. Zbog toga ne prihvatamo istorijski falsifikat zapisan u Ustavu Srbije da je Vojvodina nastala 2006. godine. 

LSV sa žaljenjem konstatuje da aktuelna vlast u pokrajini jedini pravi rođendan Vojvodine odbija da obeležava. Podsećamo da je LSV u Skupštini Vojvodine, kada se glasalo o istorijskim datumima od značaja za našu pokrajinu, snažno zahtevala da se i 31. juli 1945. uvrsti kao jedan od ključnih datuma naše istorije. Odbijanjem da se takva odluka izglasa naprednjačka vlast u pokrajini se narugala istoriji i još jednom negirala proslavljene antifašističke tradicije Vojvodine.

Njima svima uprkos, Vojvodino, srećan ti rođenadan!

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Ponosni smo na pobedu iz 2000. i ne odričemo se uloge u DOS-u

Povika vlasti i njenog kandidata, Aleksandra Vučića, koja se podigla na tzv. dosovske kandidate, napravila je nesporazum u javnosti i nije zasnovana na istinitim tvrdnjama.
Saopštenja | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Država da više brine o radnicima starijim od pedeset godina

Bez posla u Srbiji je 200 hiljada ljudi starijih od pedeset godina. Od tog broja, 90.000 su žene. Država o njima mora pokazati posebnu brigu. Nezaposlenost  je veliki stres za njih i njihove porodice, tim pre jer poslodavci najčešće traže mlađe radnike.
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2017. | Komentara: 0

Hitna i odlučna borba protiv droge

Neophodna je hitna i odlučna borba protiv droge na ulicama i oko školskih dvorišta. Svaka kazna za ulične preprodavce droge je mala i zato ću insistirati da se zakon pooštri. Uveren sam da zatvorske kazne za preprodavce heroina i svih drugih teških i opojnih droga moraju biti barem tri puta veće. Ako je zatvora premalo, treba izgraditi nove.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook