Zabraniti sraman skup koji veliča zločin u Srebrenici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 10. 07. 2024. | Komentara: 0

Zabraniti sraman skup koji veliča zločin u Srebrenici

Novi Sad, 10. jul 2024 – Ubeđeni smo da svi Novosađani, Vojvođani i sve građanke i građani Srbije duboko žale što je na časnu i svetlu istoriju naših naroda i države bačena mrlja kada je u Srebrenici počinjen genocid.

LSV

Nažalost, pojedinci koji očigledno imaju veze sa ovom vlašću pokušavaju da nas ubede da treba da se odreknemo svih vrednosti i načela naših predaka i da prihvatimo čin mržnje kao opravdan vid borbe, da negirajući činjenice živimo sa njima u njihovoj ružičastoj stvarnosti u kojoj nema odgovornosti, empatije nego postoje samo lični interesi tih pojedinaca zbog kojih su oni spremni da manipulišu hiljadama mladih života, pa čak i da zloupotrebe zvanični grb antifašističkog i slobodarskog grada Novog Sada koji se nalazi na plakatu koji poziva na ovu fašističku „manifestaciju“ virtuelne stvarnosti u kojoj se smrt hiljada nevinih ljudi smatra oslobođenjem, a svako ko ne pristaje na tu manipulaciju naziva se izdajnikom.

Očekujemo da se Grad Novi Sad JAVNO ogradi, te da novosadska policija zabrani održavanje ove „manifestacije“, inače ćemo smatrati da ova vlast, sada i javno, stoji iza ove nepojamne provokacije.


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
Novi Sad



Saopštenja | Subota, 07. 09. 2024. | Komentara: 0

Srbija mora da radi sve suprotno od Vulinovih ideja i uspeće kao država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurna je da ako Srbija želi da napreduje mora da radi sve suprotno od onoga što misli i proklamuje Aleksandar Vulin, poznatiji kao ministar mržnje.
Saopštenja | Subota, 31. 08. 2024. | Komentara: 0

Prosvetni radnici da dobiju status službenog lica

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u potpunosti podržava zahteve sindikata prosvetnih radnika koji su ponovo zatražili da se i njima prizna status službenog lica.
Saopštenja | Četvrtak, 29. 08. 2024. | Komentara: 0

Čudno je što premijeru Vučeviću ne smeta bista ratnog zločinca Hortija u parlamentu Mađarske

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pita premijera Miloša Vučevića hoće li njegov kabinet uputiti zahtev Mađarskoj da se ukloni bista ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je tačno pre dve godine postavljena u zgradi mađarskog parlamenta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook