Zahtev Ministarstvu zdravlja za bolje uslove u porodilištima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 01. 2017. | Komentara: 0

Zahtev Ministarstvu zdravlja za bolje uslove u porodilištima

Novi Sad, 25. januar 2017 - Prilikom najava ulaganja u oblasti zdravstva, koje je planirano u narednom periodu, zanemareno je postojeće stanje i potreba za humanijim boravkom u toku bolničkog lečenja dece, starijih, kao i boravka porodilja u ginekološko-akušerskim klinikama nakon porođaja. 

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da bi daleko veći efekat imalo ulaganje u uslove koje zatiču porodilje na održavanju trudnoće ili boravkom na ginekološko-akušerskim klinikama. 

Da li je ministar zdravlja obavio kontrole kakvu hranu jedu porodilje, jer društvenim mrežama ponovo kruže fotografije obroka koji su deljeni u toku praznika, ukazujući kako je stanje u zdravstvu i gore nego što se misli? 

Nakon pritiska javnosti 2014. godine, kada su objavljivane fotografije obroka deljenih porodiljama širom Srbije, Ministarstvo zdravlja je formiralo radnu grupu koja je pripremila smernice za ishranu trudnica i porodilja. Nakon toga je došlo do manjeg pomaka, uvođenjem užina i raznovrsne, ukusne hrane koja zadovoljava sve nutritivne vrednosti. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Ministarstva zdravlja da kontroliše uslove boravka pacijenata i pacijentkinja na bolničkom lečenju, kako bi se izbegle nove incijative javnosti i akcije preko društvenih mreža. 

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Ana Pataki 



Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook