Zahtev Ministarstvu zdravlja za bolje uslove u porodilištima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 01. 2017. | Komentara: 0

Zahtev Ministarstvu zdravlja za bolje uslove u porodilištima

Novi Sad, 25. januar 2017 - Prilikom najava ulaganja u oblasti zdravstva, koje je planirano u narednom periodu, zanemareno je postojeće stanje i potreba za humanijim boravkom u toku bolničkog lečenja dece, starijih, kao i boravka porodilja u ginekološko-akušerskim klinikama nakon porođaja. 

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da bi daleko veći efekat imalo ulaganje u uslove koje zatiču porodilje na održavanju trudnoće ili boravkom na ginekološko-akušerskim klinikama. 

Da li je ministar zdravlja obavio kontrole kakvu hranu jedu porodilje, jer društvenim mrežama ponovo kruže fotografije obroka koji su deljeni u toku praznika, ukazujući kako je stanje u zdravstvu i gore nego što se misli? 

Nakon pritiska javnosti 2014. godine, kada su objavljivane fotografije obroka deljenih porodiljama širom Srbije, Ministarstvo zdravlja je formiralo radnu grupu koja je pripremila smernice za ishranu trudnica i porodilja. Nakon toga je došlo do manjeg pomaka, uvođenjem užina i raznovrsne, ukusne hrane koja zadovoljava sve nutritivne vrednosti. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Ministarstva zdravlja da kontroliše uslove boravka pacijenata i pacijentkinja na bolničkom lečenju, kako bi se izbegle nove incijative javnosti i akcije preko društvenih mreža. 

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Ana Pataki 



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2013. | Komentara: 0

Za 100 dana ističe Zakon o lustraciji

NOVI SAD, 4. mart  – Liga socijaldemokrata Vojvodine će u Narodnoj skupštini Republike Srbije pokrenuti inicijativu za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava na još deset godina, a zatim i njegovu momentalnu primenu.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2013. | Komentara: 0

Ko to šalje poruku da Vojvodina nije u Srbiji?

NOVI SAD, 01. mart - Govoriti o Narodnoj biblioteci Srbije kao “prvoj ustanovi kulture u zemlji”, kako ona sama za sebe tvrdi i kako je sinoć preneto u Dnevniku 3 Radio televizije Srbije, u izveštaju sa proslave godišnjice te institucije kojoj su prisutvovali predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, te patrijarh Irinej, predstavlja još jedno ”spinovanje” istorije kojom se dele i omalovažavaju institucije srpskog naroda van Beograda i područja uže Srbije.
Saopštenja | Sreda, 27. 02. 2013. | Komentara: 0

Krivično da odgovara svako ko unižava zastavu Vojvodine

NOVI SAD, 27. februar – Učestale napade na autonomiju Vojvodine u proteklom periodu je pratilo paljenje i cepanje zastave AP Vojvodine, a političkim pritiscima se i dalje onemogućava da vojvođanska zastava bude istaknuta u 10 od 45 vojvođanskih opština.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook