Zastava je simbol Vojvođana - Vratićemo ih u parlament

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 02. 2022. | Komentara: 0

Zastava je simbol Vojvođana - Vratićemo ih u parlament

Novi Sad, 27. februar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je na današnji dan, pre 18 godina, Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine donela odluku kojom je ustanovljena zastava Vojvodine.

LSV

Zastava je mnogo više od simbola – ona je podsetnik da pokrajina Vojvodina postoji i da se za bolju Vojvodinu moramo boriti svaki dan u mesnim zajednicama, lokalnim skupštinama, pokrajinskom parlamentu, kao i u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Autonomija Vojvodine je mnogo više od odluke o zastavi – ona podrazumeva jake institucije, ekonomski razvoj, brigu o resursima i bogatstvu i kvalitetniji život Vojvođanki i Vojvođana.

Narodni poslanici, kojima Vojvodina nije samo geografska odrednica, već ključna vrednost i cilj, i kojima su vojvođanske pruge i putevi važniji od beogradskog metroa, moraju da predstavljaju glas Vojvodine. Oni će u Skupštinu doneti zastavu Vojvodine, i sa njom pitanja vodosnadbevanja njenih građana, zabrane seče šuma, fiskalne decentralizacije, bezbednosti građana, većih subvencija za paore i ulaganja u sela. Oni će se u Skupštini Srbije iskreno boriti za bolji život Vojvođana.

Na dan kada obeležavamo punoletstvo naše vojvođanske zastave poručujemo – autentične predstavnike Vojvodine moramo da vratimo u parlament!


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 02. 03. 2012. | Komentara: 0

Definitivno poraženi svi koji su opstruisali evropski put Srbije

NOVI SAD, 02. mart – Vest o dodeli statusa kandidata za članstvo u EU, Liga socijaldemokrata Vojvodine dočekuje kao nešto što je najveći broj građana odavno i sa pravom očekivao.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 02. 2012. | Komentara: 0

Odgovor Nenadu Popoviću

Razumljivo je da nosilac Konuzinovih ordena i čovek koji poslovno sarađuje sa Rusijom kao što je Nenad Popović na sva usta zastupa, i hvali Rusiju.
Saopštenja | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Pomoći i domaćinstvima koja se greju na gas

Novi Sad, 14. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije i preduzeću Srbijagas da zbog vanredne situacije u zemlji pronađu rešenje kako da domaćinstvima koja se greju na gas bude umanjen februarski račun, ili bar otpisan deo duga koji se odnosi na potrošnju domaćeg gasa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook