Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Novi Sad, 15. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.

LSV

Kao što je poznato, slogan „Nož, žica, Srebrenica“ koriste ekstremno desne grupe, a sve u cilju glorifikacije zločina koji su počinili snage pod komandom Ratka Mladića u julu 1995. u Srebrenici.

LSV zahteva kažnjavanje odgovornih za ovu reklamnu kampanju! Jasno je da su njeni kreatori svojim aktivnostima prekšili brojne odredbe Ustava i zakona Republike Srbije.

Nedopustivo je što nadležni državni organi do sada nisu reagovali na brojne neprimerene sadržaje koje u svojoj ponudi ima preduzeće „011 Shop“. Zašto nije podignuta prijava zbog širenja međunacinalne mržnje i netrpeljivosti?

Povlačenje jednog brenda iz prodaje nije dovoljna mera.

Država mora sprečiti ovakve pojave, a to je moguće samo poštovanjem važećih propisa i strogom kaznenom politikom.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 06. 01. 2017. | Komentara: 0

Dodik bi opet da prekraja granice i izaziva ratove

Poruka Nikoliću i Dodiku - poštujte države u kojima živite, radite u interesu boljeg života građana, učvršćujte vladavinu prava, a ne govor mržnje i poštujte odluke Ustavnog suda i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini. Mi u Vojvodini smo pokazali kako se odluke Ustavnog suda države u kojoj živimo poštuju, čak i kada nam se ne dopadaju i kada mislimo da su usmerene protiv interesa ljudi koje politički zastupamo.
Saopštenja | Četvrtak, 05. 01. 2017. | Komentara: 0

Da je bilo lustracije ne bi nas Dačić opet svađao sa susedima

Da je u Srbiji bila sprovedena lustracija, za koju se LSV najdoslednije zalagala, danas ne bismo došli u situaciju da nas Miloševićevi portparoli zločina ponovo svađaju sa susedima i huškaju na nove sukobe. Zbog svega toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje što skoriju smenu Ivice Dačića koji je izgubio i poslednje ostatke kredibiliteta da u bilo čije ime razgovara sa našim i evropskim okruženjem. 
Saopštenja | Četvrtak, 29. 12. 2016. | Komentara: 0

Tri pitanja za predsednika Vlade

Umesto da poslednjeg četvrtka u mesecu dođe pred narodne poslanike kada mi, od građana izabrani, imamo jedinstvenu priliku da direktno propitujemo predsednika Vlade Republike Srbije i ostale ministre i time, bar minimalno, obavimo i svoju nadzornu ulogu zakonodavne nad izvršnom vlašću, to se neće dogoditi ni ovog četvrtka u 16 sati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook