Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Novi Sad, 26. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?

LSV

Brojni građani se pitaju zašto su utakmice Crvene zvezde ili Partizana bitnije od onih koje igraju Vojvodina ili Radnički iz Kragujevca. Zar su bitni samo klubovi iz glavnog grada, a oni iz Vojvodine ili Šumadije, čak i ako igraju protiv slavnog Ajaksa iz Amsterdama, nisu.

Naravno, nama je jasno da je ovo samo još jedna u nizu slika stroge centralizacije Srbije, u kojoj se guši sve ono što se nalazi izvan glavnog grada.

Gospodo sa RTS-a, Ustav Srbije garantuje jednakost svih njenih građana. Očekujemo da to shvatite i prestanete da o događanjima izvan glavnog grada informišete samo kada su seoski vašari, dani piva, šljive ili nekakva tragedija.

RTS je i naša medijska kuća!

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook