Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Novi Sad, 26. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?

LSV

Brojni građani se pitaju zašto su utakmice Crvene zvezde ili Partizana bitnije od onih koje igraju Vojvodina ili Radnički iz Kragujevca. Zar su bitni samo klubovi iz glavnog grada, a oni iz Vojvodine ili Šumadije, čak i ako igraju protiv slavnog Ajaksa iz Amsterdama, nisu.

Naravno, nama je jasno da je ovo samo još jedna u nizu slika stroge centralizacije Srbije, u kojoj se guši sve ono što se nalazi izvan glavnog grada.

Gospodo sa RTS-a, Ustav Srbije garantuje jednakost svih njenih građana. Očekujemo da to shvatite i prestanete da o događanjima izvan glavnog grada informišete samo kada su seoski vašari, dani piva, šljive ili nekakva tragedija.

RTS je i naša medijska kuća!

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Saopštenja | Utorak, 29. 10. 2013. | Komentara: 0

Što pre krenuti u proces promene Ustava

NOVI SAD, 29. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine i danas, kao i proteklih sedam godina, poziva na promenu Ustava Republike Srbije.
Saopštenja | Petak, 25. 10. 2013. | Komentara: 0

Nema više apriorne podrške LSV

NOVI SAD, 25. oktobar - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je sinoć na sednici Glavnog odbora LSV da nijedna politička organizacija u budućnosti ne može očekivati nikakvu apriornu podršku Lige.
Saopštenja | Četvrtak, 24. 10. 2013. | Komentara: 0

U republičkom budžetu naći novac za Vojvodinu

NOVI SAD, 24. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra finansija Lazara Krstića da u izradi budžeta za 2014. godinu koji se u novembru očekuje u parlamentu, obezbedi novac za AP Vojvodinu koji joj pripada i da ona ove godine, za razliku od prethodnih, ne bude zakinuta i za pukih 7 odsto koliko je definisano Ustavom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook