Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Novi Sad, 26. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?

LSV

Brojni građani se pitaju zašto su utakmice Crvene zvezde ili Partizana bitnije od onih koje igraju Vojvodina ili Radnički iz Kragujevca. Zar su bitni samo klubovi iz glavnog grada, a oni iz Vojvodine ili Šumadije, čak i ako igraju protiv slavnog Ajaksa iz Amsterdama, nisu.

Naravno, nama je jasno da je ovo samo još jedna u nizu slika stroge centralizacije Srbije, u kojoj se guši sve ono što se nalazi izvan glavnog grada.

Gospodo sa RTS-a, Ustav Srbije garantuje jednakost svih njenih građana. Očekujemo da to shvatite i prestanete da o događanjima izvan glavnog grada informišete samo kada su seoski vašari, dani piva, šljive ili nekakva tragedija.

RTS je i naša medijska kuća!

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

Pre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook